Kick Boks

Şanlıurfa - Türkiye Kick Boks Federasyonu ve Hilvan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Türkiye Kick Boks Şampiyonası Hilvan Kaymakamlık Kupası" Şanlıurfa'da başladı.

Hilvan Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonanın açılışı nedeniyle düzenlenen törende halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, törende yaptığı konuşmada, şampiyonanın Türk sporunun gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi.

Şampiyonanın çekişmeli müsabakalara sahne olacağını ifade eden Kayıcı, "Bu organizasyon hem Hilvan'ın tanıtımı açısından hem de sporun gelişmesi adına bizleri çok memnun etti. Gelecek ay yapılacak Türkiye Şampiyonasında burada bulunan çocuklarımız da yer alacak. İnşallah iyi bir derece alarak milli makıma seçilirler. Şampiyonanın burada düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Şampiyonaya 31 ilden büyükler, gençler, yıldızlar kategorilerinden yaklaşık 500 sporcu ve antrenör katılıyor, 20 hakem görev yapıyor. İki gün sürecek şampiyonada elemelerin ardından yarın final karşılaşmaları yapılacak.

Törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilvan Kaymakamı Zeki Sezer, Kick Boks İl Temsilcisi Murat Akaltın ile sporcu ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA