'yüksel'en Yıldızlar Emel Dereli, Nimet Karakuş ve Pınar Aday Rekorlara Doymuyor

50 yıldır hayata geçirdiği başarılı projelerin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile de toplumların hayat kalitesini yükseltmeyi hedefleyen Yüksel İnşaat’ın "Yükselen Yıldızlar" bireysel sponsorluk programı kapsamında desteklediği atletler kırdıkları rekorlar ile dikkat çekiyor.

Dünya’nın en eski spor dallarından biri olan atletizme verdiği önem ile takdir toplayan Yüksel İnşaat’ın Yükselen Yıldız'larından milli atlet Emel Dereli geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nda, gülle branşında kendisine ait olan 18.87 metrelik Türkiye rekorunu, 19.59 metre ile geliştirdi. Londra Olimpiyatları’nda bayanlar 100 m barajını geçen ilk temsilcimiz olan Nimet Karakuş da Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 23 yaş altı bayanlar 200 metre kategorisindeki 23.63’lik derecesi ile Türkiye rekorunun sahibi oldu. Diğer "Yükselen Yıldız” Pınar Aday da yine Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda heptatlon branşında 5048 puan alarak 23 yaş altı Türkiye rekoruna adını yazdırdı.

“Yükselen Yıldızlar” projesi, performansları ve dereceleri ile dikkat çeken genç atletlerin atletizm sporunda daha büyük başarılara imza atarak, hem Türk atletizminin gelişimini hem de atletizm sporunun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak amacıyla 2007 yılından bu yana Yüksel tarafından hayata geçiriliyor.

Yüksel’in Kurumsal İletişim ve İK Koordinatörü Deniz Sazak, yaptığı açıklamada, "1996 yılından bu yana Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nı kurumsal olarak desteklerken hep atletizmin daha ileri seviyelere ulaşmasını ve genç atletlerimizin bizi yurt dışında başarıları ile temsil etmesini hedeflemiştik. Yükselen Yıldızlarımız Emel Dereli, Nimet Karakuş ve Pınar Aday’a da Yüksel İnşaat’ın 50. yılını kutladığımız bu yılda başarıları ile göğsümüzü kabarttıkları ve bize en değerli hediyeyi verdikleri için teşekkür eder, atletlerimizin başarılarının devamını dileriz" dedi.

Kaynak: İHA