Spor Toto 3. Lig

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 10. Grubu lider tamamlayarak Spor Toto 3. Lige yükselen İstanbul ekibi Çıksalın Spor’un Malatyalı Antrenörü Vedat Ateş, takım olarak iyi bir uyum yakaladıklarını kaydederek, “Çok büyük bütçelerle değil, uyumlu ve kişilikli futbolcuları yan yana getirip, bu başarıyı elde ettik” dedi.

Ateş, Çıksalın Spor olarak üst üste başarılı sezonlar geçirdiklerini ifade ederek, “Takımı süper amatörden BAL Ligi'ne, BAL Ligi'nden de Spor Toto 3. Lig'e taşıdık. Çıksalın Spor ile göreve başladığımız ilk dönem zarfında başkana sunduğumuz okul, aile, kulüp iş birliği adı altında bir projemiz oldu. Altyapıda da yapılandırmaya gittik. A takımda kısa sürede başarıyı yakaladık. Çevremizdeki spor camiasının da bu anlamda bize katkıları oldu. Elde edilen başarıyı şahsımıza değil bize destek olan herkese mal ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kadrolarını büyük bütçeyle kurmadıklarını kaydeden Ateş, şunları söyledi:
“Oyuncularımız spor akademisi öğrencileriydi. Bu anlamda hepsi eğitimliydi. Mümkün mertebe spor akademisi öğrencilerinin yanında spor akademisine hazırlanan öğrencileri de yan yana getirip, geçmiş senelerde kulübün altyapısında oynamış oyunları da takıma kanalize ettik. Çok büyük bütçelerle değil uyumlu ve kişilikli futbolcuları yan yana getirip, bu başarıyı elde ettik. Büyük bütçelerle elde edilen başarılardan ziyade uyumlu, kişilikli ve karakterli oyuncularla çalışmak başarıyı pekiştirdi. İkinci yılda da kadromuzu muhafaza ettik. Takımın genel ahengini bozmadan birkaç takviye yaptık. BAL Ligi'nde grupta ligin ilk yarısında biraz geri düştük ama ligin ikinci yarısında oyuncularımız daha çok ağırlığını koydu. İl takımlarının arsında mahalle kulübü olarak başarıyı elde ettik. Sporcular, yönetim ve teknik ekibin uyumluluğu başarıyı da beraberinde getirmiş oldu.”
Ateş, Spor Toto 3. Lig'de de ellerinden geleni yapıp, ligi iyi yerde bitirmek istediklerini belirterek, “Genç, dinamik, koşan ve mücadele eden bir ekiple yola devam edeceğiz. Mümkün mertebede kadromuzu muhafaza ettik. Marka olmuş ve kendini ispatlamış oyunculardan ziyade amatörde kalmış, kimse tarafından görülmemiş ve keşfedilmemiş oyuncuları bulup kadromuza dahil ettik. Bu kadroyla ligi en iyi yerde bitirmenin peşindeyiz. Hedefimizi ligde kalmak olarak görmüyoruz. Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

Malatyalı antrenörlerin iyi bir sezon geçirdiklerine değinen Ateş, “Malatyalı hocaların Malatya’da bu anlamda pek değeri olmasa da dışarıda daha itibar sahibi ve değerliler. Ben elde edilen başarıların tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Bu başarılar çalışmayla elde ediliyor. Ama Malatya spor camiasının Malatyalı hocalara bakış açısında sakınca var” dedi.

Kaynak: İHA