Engelli Sporcu İçin Destek Çağrısı

ADANA - Geçen ay İtalya'nın Grosseto şehrinde yapılan dünya şampiyonası baraj yarışmasında A Barajları'nı geçerek büyük bir başarı kazanan Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı sporcusu Dilba Tanrıkulu, gelecek ay Fransa'nın Lyon kentinde yapılacak dünya şampiyonasına kısıtlı imkanlarla hazırlanıyor.

Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, lise öğrencisi engelli sporcuları Dilba Tanrıkulu'nun evde yapılan doğumu sırasında sol omuz sinirleri hasar gördüğü için yüzde 30 oranında engelli olduğunu belirtti.

Babası inşaat işçisi ve annesi ev kadını olan Tanrıkulu'nun 3 yıldır atletizmle uğraştığını bildiren Karadoğan, genç sporcunun Güler Yaşar nezaretinde haftanın 6 günü çalışma yaptığını ifade etti.

Tanrıkulu'nun, Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı ile geçen ay İtalya'nın Grosseto şehrinde yapılan Dünya Şampiyonası Baraj Yarışması'nda 100 metrede 13.52, uzun atlamada ise 4.78'lik derecelerle A Barajları'nı geçerek büyük başarı kazandığını bildiren Karadoğun, şunları kaydetti:

"Baraj yarışmalarında milli takımımız toplam 4 derecede A Barajı'nı geçti. Bu derecelerden ikisi Dilba'ya ait. Dilba, sadece Türkiye için değil, dünya engelli sporu adına büyük bir şans. 16 yaşında olmasına rağmen yetişkinler için belirlenmiş barajları rahatlıkla geçebiliyor. Dilba şu an 100 metre kadınlar dünya sıralamasında 8. sırada. Gelecek ay Fransa'nın Lyon kentinde yapılacak dünya şampiyonasında Dilba'dan çok umutluyuz. Dilba'yla ilgili asıl hedefimiz 2016 Rio Paralimpik Oyunları. Dilba'nın gelişim sürecini göz önünde bulundurduğumuzda 2016'da altın madalyaya ulaşması çok kolay. Ancak önemli olan Dilba'nın rakipleriyle eşit koşullarda yarışmalara hazırlanması gerektiği. Atletlerin alması gereken bazı doğal destek ürünler, vitaminler, proteinler var. Maalesef ekonomik zorluklardan dolayı genç sporcumuz Dilba'ya bunları temin edemiyoruz. Önümüzdeki günlerde Fransa'daki şampiyonanın kampı başlayacak ve bu kamp süresince sporcumuzun vitamin ile gerekli diğer proteinler alması sağlanacak. Ama bu yeterli değil, bunun sürekliliği önemli. Ülkemizde önce başarı, sonra destek uygulaması var. Fransa'da bu sporcumuz kürsüye çıkarsa herkes yardım etmek isteyecek. Oysa Dilba Tanrıkulu'nun şu an desteklenmeye ihtiyacı var. Sporcumuzun gıdadan ulaşıma ve malzemeye kadar gerekli ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bu da bizim kulümüzün imkanları ölçüsünde yeterli olmuyor."

İçel'in Güneykent Mahallesi'nde oturan Dilba Tanrıkulu da Fransa'da yapılacak şampiyona katılacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Bu seviyeye geldiği için Türkiye ve ailesi adına gurur duyduğunu anlatan Tanrıkulu, "Şampiyona hazırlıklarını milli takım kampı öncesinde de sıkı bir şekilde sürdürüyorum. Kulübümün ve ailemin maddi imkansızlığı nedeniyle yeterli vitanim ve protein alamıyorum. Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'ne de geliş ve gidişlerde ikişer otobüs değiştirerek ulaşıyorum. Bu da beni çok yoruyor. İnşallah Fransa'daki şampiyonada en iyi dereceyi elde eder ve ülkemi başarıyla temsil ederim" dedi.

Kaynak: AA