Alaçatı Çocuk Sörfçülerle Şenlenecek

İZMİR - ALİ KORKMAZ - Alaçatı'da düzenlenecek Uluslararası Funboard Sınıf Birliği çocuklar, gençler ve masterlar dünya sörf şampiyonası Çağla Kubat'a ait sörf okulunun ev sahipliğinde yarınki antrenmanlarla başlayacak.

Çağla Kubat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın Alaçatı'da gerçekleşmesinin çok büyük bir hayal olduğunu ancak bunu başardıklarını söyledi.

Şampiyonaya katılacak sporcuların Alaçatı'ya gelmeye başladığını kaydeden Kubat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazartesi günü resmi antrenmanlar ve kayıtlarla şampiyonaya başlayacak. Organizasyon için çok destek bulduk. Sponsorlarımız şampiyona için çok güzel kamera sistemleri yerleştiriyor. Dünyaya örnek çekimler olacak. Poyraz Akay gibi çok iddialı isimler Türkiye'yi temsil edecek. Bizleri keyifli ve renkli günler bekliyor. Hava raporlarına göre de Alaçatı rüzgarıyla bizi mutlu edecek gibi. Yaklaşık 100 sporcunun katılımını bekliyoruz."

Şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek isimlerden Poyraz Akay, organizasyonun çok güzel geçeceğini belirterek, "Çok heyecanlıyım. Kendi kategorimde ilk kez dünya şampiyonasında mücadele edeceğim. Hazırlıklar gayet iyi gidiyor. Elimden geleni yapacağım, hedefim tabii ki birincilik" diye konuştu.

İlk yarışına çıkacak olan 9 yaşındaki Dora Derinler de sörfü çok sevdiğini söyledi.

Kısa süredir sörf yapmasına karşın çok enerjik olduğunu kaydeden Derinler, "Enerjimi sörfe harcadığım için mutluyum. Hayatım boyunca sörf yapabilirim" dedi.

Kaynak: AA