17. Akdeniz Oyunları Kapanış Töreni

MERSİN - 17. Akdeniz Oyunları'nın kapanış töreni başladı.

İçel Stadı'nın kapanış törenine Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan katıldı.

ICMG Başkanı Addadi, kapanış törenleri öncesinde yaptığı konuşmada, kısa bir hazırlık süresine rağmen başarılı bir organizasyon yapıldığını vurgulayarak, "Oyunlar mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi.

Bu İçel ve Türkiye'nin büyük bir başarısıdır. Hep beraber Akdeniz Oyunları'nda güzel bir sayfa yazdık. Dostluk, kardeşlik ve duygu dolu anlar yaşadık" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçel'in artık unutulmazlar arasındaki yerini aldığını kaydederek, "Olimpik hareket, İçel'de yeni bir heyecan yeni bir dinamizm ve genç sporcularla buluşmayı başardı. Bismillah dedik yola çıktık. İlk günden itibaren omuz omuza kol kola bu yolu İçellilerle, olimpiyat ve Akdeniz Oyunları ailesiyle, hükümetimizle, yerel hizmet birimleriyle kararlı adımlarla adım adım arşınlayarak geride bırakmayı başardık. 47'si altın 126 madalya ile Türk sporcular önemli başarılar kazandılar. Ancak madalyalar bir yana 24 ülkenin gençleri oyunlar köyünde, spor tesislerinde centilmenlik ve sevgiyle birbirlerine kenetlendiler" şeklinde konuştu.

İçellilere de teşekkür eden Bakan Kılıç, "Sevgili İçelliler büyük uluslararası organizasyonların sadece çok büyük ve kaliteli tesisler yapmaktan ibaret olmadığını gösterdiniz. Olimpik sporcularımızı salon ve statları tıklım tıklım doldurarak bir an bile yalnız bırakamadınız. Bu ülkenin ve bu ülke gençlerinin olimpiyatları ne kadar hak ettiğini gösterdiniz. Biz bu gece İçel'den ayrılacağız, ama olimpik hareket olimpik tesisleriyle yaşamaya devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 500 milyon lirası tesis yatırımları, yaklaşık 300 milyon lirası organizasyon cari giderleri olmak üzere yaklaşık oyunlar için İçelimize yaklaşık 800 milyon lira aktardı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum."

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise İçel'in tam bir spor kenti haline geldiğini kaydederek, "Belediyemiz spor tesislerine ulaşım konusunda, gerek kamulaştırma, gerek imar tadilatları, gerekse yeni yollar yapımıyla büyük çalışmalara imza atmıştır. Hükümetimiz ve belediyemiz planlama, projelendirme ve finansman konularında bütün imkanlarını seferber ederek yaptığımız çalışma neticesinde kentimiz oyunlara hazır hale gelmiştir. Bugün İçel için miladi bir gündür. İçel artık dünyada Akdeniz oyunlarına ev sahipliği bir spor şehri olarak anılacaktır"

Konuşmaların ardından Akdeniz oyunları marşı çalındı ve oyunlar bayrağı gönderden indirildi.

-Bayrak devir teslim töreni yapıldı

Sporculardan oluşan Akdeniz kortejinin geçişiyle başlayan kapanışta, 17. Akdeniz Oyunları'nın ev sahibi İçel ile bir sonraki oyunlara ev sahipliği yapacak İspanya'nın Tarragona şehri arasında bayrak devir teslim töreni yapıldı.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunları bayrağını Addadi'ye verdi. Addadi de bayrağı Tarragona Belediye Başkanı Josep Felix Ballesteros'e teslim etti.

Kaynak: AA