Vali Harput'tan Bursaspor'a Kutlama

Bursa - Valisi Şahabettin Harput, Bursaspor'un kuruluşunun 50'inci yıl dönümünü kutladı. kuruluş yıldönümünü yayınladığı mesaj ile kutladı.

Harput, yaptığı yazılı açıklamada, Acar İdman Yurdu, Akınspor, İstiklal Gençlik Kulübü, Pınarspor ve Çelikspor'un birleşmesiyle 1 Haziran 1963'te kurulan Bursaspor'un, büyük başarılara imza atarak 50'nci yaşına ulaştığını belirtti.

Kuruluşuyla Anadolu'da futbolun yaygınlaşmasına vesile olan Bursaspor'un, kentteki en büyük marka değer olduğunu ifade eden Harput, şunları kaydetti:

"Bursaspor, Türkiye'nin en güçlü spor takımlarından biri olarak ülkenin ve kentin göz bebeği haline gelmiştir. Bunda bizlere şampiyonluk onuru ve gururunu yaşatan efsane başkanımız merhum İbrahim Yazıcı'nın emeği çok büyüktür. Bursaspor, şampiyonluk ile dünyanın sayılı takımları arasına girdi. Bursa'nın iyi tanıtılması için trilyonluk reklam yapsak bu kadar tanıtamazdık. Bursaspor yönetimi bu onuru yaşattı bizlere. Şampiyonluk sonunda tüm dünya, Bursa'yı öğrenmiş oldu. Bizler de Bursaspor'un devamlı güçlü olması ve kentimizin Bursaspor ile marka olması için çalışıyoruz.

Biz kalıcı değiliz ama Bursaspor hep zirvede olacaktır. Türkiye'nin takımı olmayı başarabilen bu genç kulübün Türkiye'nin tartışmasız en büyük taraftarının ellerinin üstünde daha büyük başarılara uzanmaması için hiçbir engel bulunmamaktadır. Bu duygularla Türkiye'nin takımı olmayı başarabilen Bursaspor'un 50'nci kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, nice başarılı yıllar geçirmesi dileğimle tüm yöneticilerine, sporculara ve taraftarlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

Kaynak: AA