Talas'ta Geleneksel Karakucak Güreşleri Hazırlığı

Talas Belediyesi, ata sporlarından güreşi yaşatmak için bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Talas Karakucak Güreş Şampiyonası'nın hazırlıklarına başladı.

Başkan Rifat Yıldırım, 15 Haziran 2013 Cumartesi günkü şampiyonanın Anadolu'da gerçekleşecek önemli bir güreş organizasyonu olacağını söyledi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Ali Dağı eteklerindeki Mehmet Şafak Yaşam Parkı'nda düzenlenecek güreş hazırlıklarını yerinde inceledi. Güreşin ata sporu olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, "Güreşi canlandırmak için geçen yıl başlattığımız karakucak güreşlerinin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Milletimizin binlerce yıllık yaptığı ve peygamber tavsiyesi olan güreşi canlandırarak yeni-den vatandaşımıza sevdirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Başkan Yıldırım, yaz spor okullarında 5 yıldır güreş eğitimi verdiklerini ifade ederken, "Daha sonraki süreç bizi büyük organizasyonlar yapmaya yönlendirdi. Geçen yıl ilkini yaptığımız karakucak güreşleriyle çok iyi motive olduk. Çok başarılı bir organizasyondu. Anadolu'nun ortasında ata sporumuzu sevdirme noktasındaki çalışmalar son derece önemli. Bu sayede ailelerde ve gençlerimizde ilgi uyanmaya başladı" diye konuştu.

Turizm şehri olarak Talas'ın hava sporlarının her çeşidinde olmakla beraber, güreş, binicilik ve atlı okçuluk gibi ata sporlarının da yanında olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, "Talas ata sporlarımızdan güreşin eğitimi vererek kurumsal yapıya kavuşmuş yerel yönetim olarak öne çıkıyor. Gençlerimizi hayata doğru yönlendirip doğru alanlarda bulunmalarını sağlamalıyız." şeklinde konuştu.

Talas Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü ve şampiyona koordinatörü Erkan Yozcu, ikincisi gerçekleştirilecek olan Talas Karakucak Güreşlerinin toplumda çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yozcu, artan taleple belediye bünyesindeki lisanslı güreşçi sayısının 50'den 200 civarına yükseldiğini belir-terek, "Geçen yıl ki organizasyona Türkiye çapında ün yapmış 30 pehlivan gelmişti. Bu yıl ise araların-da Avrupa şampiyonu Fatih Çakıroğlu gibi 40 önemli pehlivan gelecek. Ayrıca sürpriz isimler de var. Bu imkanları sağlayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Geleneksel 2. Talas Karakucak Güreş Şampiyonası 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Mehmet Şafak Yaşam Parkı'nda başlayacak ve saat 18.00'deki törenle sona erecek.

Kaynak: İHA