Talas 2. Karakucak Güreş Şampiyonası

Kayseri - Talas Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Karakucak Güreş Şampiyonası'nın hazırlıkları başladı.

Başkan Rifat Yıldırım, yaptığı açıklamada, 15 Haziran Cumartesi günü Mehmet Şafak Yaşam Parkında yapılacak şampiyonanın, Anadolu'da gerçekleştirilen önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Güreşi canlandırmak için geçen yıl başlattıkları karakucak güreşlerinin bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade eden Yıldırım, "Milletimizin binlerce yıldır yaptığı ve peygamber tavsiyesi olan güreşi canlandırarak yeniden vatandaşımıza sevdirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yaz spor okullarında 5 yıldır güreş eğitimi veriyorduk. Daha sonraki süreç bizi büyük organizasyonlar yapmaya yönlendirdi. Geçen yıl ilkini yaptığımız karakucak güreşleriyle çok iyi motive olduk. Çok başarılı bir organizasyondu. Anadolu'nun ortasında ata sporumuzu sevdirme noktasındaki çalışmalar son derece önemli. Bu sayede ailelerde ve gençlerimizde ilgi uyanmaya başladı" diye konuştu.

Talas Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü ve şampiyona koordinatörü Erkan Yozcu ise Karakucak güreşlerinin toplumda çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yozcu, bu sayede belediye bünyesindeki lisanslı güreşçi sayısının 50'den 200'e yükseldiğini belirterek, "Geçen yıl ki organizasyona Türkiye çapında ün yapmış 30 pehlivan gelmişti. Bu yıl ise aralarında Avrupa şampiyonu Fatih Çakıroğlu'nun da bulunduğu 40 pehlivan gelecek. Ayrıca sürpriz isimler de var. Bu imkanları sağlayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Talas Karakucak Güreş Şampiyonası 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Mehmet Şafak Yaşam Parkı'nda yapılacak.

Kaynak: AA