Medical Park Antalyaspor Eski Teknik Direktörü Özdilek Açıklaması

Antalya - Medical Park Antalyaspor'da 2008-2009 sezonunda göreve gelen ve geçen hafta görevinden istifa eden Medical Park Antalyaspor eski Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, başka bir kulüple anlaştığı iddialarına ilişkin ''Hakkımda birçok şey yazılıyor çiziliyor ama kimseyle ne konuştum, ne görüşme yaptım'' dedi.

Özdilek, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu'nun görevi bırakmasının ardından kendisinin de yeni yönetimin önünü açmak için 5 yıl görev yaptığı kulüpten ayrıldığını söyledi.

Antalyaspor için 2012-2013 sezonun çok iyi geçtiğini ancak sezon başında 14 oyuncu ile yollarını ayırdıklarını hatırlatan Özdilek, aynı sayıda oyuncuyu da bünyelerine katarak, yola devam ettiklerini kaydetti.

Sezon öncesi herkesin kafasında takımın başarılı olup olamayacağı ile ilgili soru işaretleri bulunduğuna değinen Özdilek, transfer edilen oyuncuların karakterlerinin ve bireysel yeteneklerinin sürecin kısa sürede aşılmasını sağladığını ifade etti.

Türkiye'de ligin ikinci yarısının çok farklı oynandığını dile getiren Özdilek, "İkinci yarıya başlarken hem kupada hem ligde iddialı bir Antalyaspor'u, iki kulvarda da gidebileceği yere kadar götürdük. Ancak fiziksel ve psikolojik olarak yorgun düştük. Bu süreci mümkün olduğunca en iyi şekilde geçirmeye çalıştık'' diye konuştu.

Antalyaspor'un bu sezon tarihinde ilk defa uzun süre ilk sıralarda yer aldığını belirten Özdilek, son haftalara kadar ligde 5 ya da 6'ıncı sıradan aşağıya düşmediklerini bildirdi. Ligi 7'inci sırada bitirmenin çok ciddi bir başarı olduğuna işaret eden Özdilek, şunları söyledi:

"Bu mevcut ekonomik yapısıyla, oyuncu kadrosuyla yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Bu yıl kendi sahasında en fazla galibiyet alan 3'üncü takımız, bu da önemli. Antalyaspor tarihinde en çok gol attığı bir sezonu yaşadı. Keyif aldığımız başarılarla dolu bir yıl geçirdik. Başkanın ve benim görevi bırakmam, insanları beklemediği bir durumla baş başa bıraktı. Antalyaspor büyük bir camiadır, muhakkak ki içinden yeni başkanlar çıkacaktır. Herkesin bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekür ediyorum. Sonuçta bu tür ayrılıklar olacak, ayrılıklar bazen hüzünlü bazen de gerekli oluyor. Çok başarılı bir süreç yaşadık. Türkiye'de ilk defa 5 yıl üst üste uzun süre çalışan teknik adam konusunda tekimdir."

Gazetecilerin "Bir kulüpten teklif aldınız mı?" sorusuna Özdilek, "Hakkımda birçok şey yazılıyor, çiziliyor ama kimseyle ne konuştum, ne görüşme yaptım" dedi.

Bir gazetecinin "Beşiktaş'a transfer olacağınız belirtiliyor, bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna ise Özdilek, şu anda öyle bir şey düşünmediğini ifade etti.

Antalyaspor'da göreve başladığı dönemdeki Mehmet Özdilek ile şimdiki Mehmet Özdilek arasında dağlar kadar fark olduğunu dile getiren Özdilek, Antalyaspor'un da aynı Antalyaspor olmadığını ifade etti.

Antalyaspor'un da kendisinin de 5 yılda güçlendiğini belirten Özdilek, "Ümit ediyorum ki bu başarılı durum hem benim hem de Antalyaspor için devam eder. 5 yılda çok doğru şeyler yaptık, bundan sonraki süreç çok önemli ümit ediyorum ki bizden sonra gelenler de bu bayrağı daha yukarılara taşırlar. Ben bu ligi 7'nci sırada tamamlamış bir takım bırakıyorum. Bugün itibarıyla Antalyaspor'da devam etme düşüncem yok. Profesyonel insanlarız, kimseyle kırgınlığımız yok" diye konuştu.

Özdilek, Mehmet Eren ve Ali Tandoğan haricindeki oyuncuların lige devam edeceğini bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nın genel hatlarıyla istedikleri doluluğa ulaşmadığını ve bunun kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Özdilek, taraftar olmadan takımları yaşamasının ve bir adım öne gitmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Kaynak: AA