Düzeltme

Bolu - Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, 9-21 Temmuz'da Estonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına Bolu'da başladı.

Takımın antrenörü Erhan Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'na her yıl Bolu'da hazırlandıklarını, kampın iyi başladığını söyledi.

Oyuncuların sağlık problemi bulunmadığını ifade eden Toker, "Akdeniz Oyunları'na hazırlanan A Milli Takımı'nda 2 oyuncumuz var, onlar da bu kampa katılacak. Burada 15 oyuncumuz var, gelecek oyuncularımızla sayı 20'ye yükselecek" şeklinde konuştu.

Kampın 8 Haziran'da sona ereceğini anlatan Toker, "Burada kondisyon ve teknik taktik çalışıyoruz ve milli takıma katılanları takıma adapte ediyoruz. 3 gün boyunca günde çift antrenman yapıyoruz ve bir gün dinleniyoruz. Kampımız çok verimli başladı, bu şekilde de devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Toker, 9-21 Temmuz'da Estonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Avrupa Şampiyonası'nda bu sene sistem değişti. Normalde bu şampiyona 16 takımdan oluşur ama bu sene ümit millilerden başladılar ve bunu 20 takım yaptılar. Bizim grubumuzda Hırvatistan, Karadağ, Ukrayna ve İsveç var. Bu gruptan ilk 3'e girip bir üst gruba çıkıyorsunuz ve yan grupla eşleşiyorsunuz. Sıralama oluşuyor, sıralamada ilk 4'e girilirse, Avrupa'da ilk 8'e kalmış oluyoruz, sonra da finalleri oynuyoruz. Sistem değişikliği bizim için daha fazla maç anlamına geliyor. Avrupa Şampiyonası'nda ilk hedefimiz gruplardan üst tura çıkmak ve adım adım finale yaklaşmaktır."

Gençler ve yıldızlar kategorilerinde Avrupa'da daha kolay başarı elde ettiklerine dikkati çeken Toker, Ümit Milli Basketbol Takımı'nda oyuncuların iyi olmasına rağmen sistemden kaynaklanan dezavantajlar bulunduğunu savundu.

Kulüplerin milli takım oyuncularına fırsat sunması gerektiğini dile getiren Toker, oyuncuların da bu konuda yeterli özveriyi göstermediklerini, bunların sağlanması halinde başarı sağlanabileceğini sözlerine ekledi..

Kaynak: AA