Büyükler Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası

ERZURUM - Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Pasinler ilçesinde düzenlenen "Büyükler Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası"nda 173 sporcu altın madalya için mücadele etti.

İlçe stadyumunda gerçekleştirilen şampiyonaya farklı illerden 34 takım ve 173 sporcu katıldı.

Çekişmeli geçen müsabakalarda Sait Bingöl, başpehlivan oldu.

Büyükler Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 96 kiloda İbrahim Bölükbaşı, 84 kiloda Adem Akbulut, 76 kiloda Celal Dal, 66 kiloda Muhammet Demir, 60 kiloda Mahmut Bayoğlu ve 55 kiloda Mansur Bayoğlu altın madalyanın sahibi oldu.

Takım sıralamasında ise Erzurum'un Palandöken İlçe Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı birinciliği, Kahramanmaraş Belediyesi ikinciliği, Tokat İl Özel İdaresi ise üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükler Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası'nı ilk kez bir ilçede düzenlediklerini belirterek, "Türkiye'ye baktığımız zaman ilçeler arasında burası gerçekten güreşin kalesi gibi. Yani her evde, her mahallede, her sokakta herkes pehlivan, herkes güreşçi. Onun için biraz özen göstermek gerekiyordu, biz de bunun ehemniyetini verdik" dedi.

Yerlikaya, güreş ortamını daha heyecanlı hale getirmek gerektiğini ifade ederek, "Bunu güreşe layık olan kişilere vermek lazım. Biz bunu yaptık. Organizasyonda da il temsilcimiz, belediye başkanımız, güreşe taraf olan kişiler görevini layıkıyla yapıyor. Karakucak şampiyonası, serbest güreşe altyapı imkanı sağlıyor. Genç çocuklarımızı görüyoruz, böyle bir imkan var. Gençleri hocalar görebiliyor, milli takıma alıyor" diye konuştu.

-Yaralanan rakibini omzunda taşıdı

Bu arada, 76 kiloda yarı final müsabakaları sırasında Palandöken Spor Kulübü'nden Ömer Çubukçu ile Muhammet Kotanağ'ın mücadelesi sırasında, Çubukçu ayağından yaralandı. Rakibine yardım eden Kotanağ, Çubukçu'yu bir süre omzumda taşıyarak ambulansa kadar götürdü.

Kaynak: AA