Bilecik'te Yaz Spor Okulları Açıldı

BİLECİK - Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği yaz spor okulları, törenle açıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, yaz spor okulları, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenin açılışında yaptığı konuşmada, il spor merkezlerinin amacının, çocuk ve gençleri çeşitli spor branşlarını ve tesislerini tanımalarını sağlamak, kötü alışkanlıklardan korumak, paylaşabilen, katılımcı, üretici, sağlam karakterli, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Sağlıklı bir nesile ve şampiyon sporculara sahip olabilmenin kaynağının, anasınıfı ve ilkokuldan başlatılarak bilinçli antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerinin gözetiminde yetiştirileceğini ifade eden Doyuk, şöyle konuştu:

"İlimizde bu çağlarda öğrenci sayımız yaklaşık 8 bin 214'ü bulmaktadır. Bu potansiyeli en üst seviyelerde değerlendirmek arzumuzdur. Sporda başarı için reflekslerin oluşum çağı 05-07 yaş grubundadır. Bu özelliği 12 yaş grubuna kadar işleyebiliriz. Aksi halde spor yapma performansı düşecektir. Profesyonel sporculuğun yolu, eğitim aynı zamanda sürekli ve bilinçli spor yapmaktan geçer. Spor ve eğitim birbirinin tamamlayıcısıdır."

Tören, yaz spor okullarına katılan kursiyerlerin müzik dinletisi ile atletizm, badminton, boks, basketbol, güreş, jimnastik, tenis, masa tenisi, karate, voleybol ve futbol sporcularının gösterisiyle sona erdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Muhammed Karaman, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Alper Uzman, sporcu ve aileleri ile birlikte antrenörler katıldı.

Kaynak: AA