17. Akdeniz Oyunları Kano Final Müsabakaları

17. Akdeniz Oyunları kapsamında Adana Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri’nde gerçekleştirilen kano-kayak final müsabakalarında Türk sporcular çift erkelerde, Çağrıbey Yıldırım ile Serhat Yılmaz üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Günün ilk final müsabakası olan (K1) 200 metre erkekler kano-kayak yarışlarını Sirbistan’dan Marko Dragosavljeviıv 35,255 derecesi birinci, İtaya’dan Manferdi Rızza 35.669 derecesiyle ikinci, İspanya’dan Saul Rıvero Cravlotto üçüncülüğü elde etti. Ödüllerini Uluslararası Kano Federasyonu Birinci Başkan Yardımcısı Macar Istuan Vaskuti ve Afrika Kano Federasyonu Genel Sekreteri Seif Patwa’yi verdi.

İkinci final yarışmasında (K) 200 metre Kadınlar kano-kayak yarışlarını Slovenya’dan Janıc Ponamerenko 40,689 derecesiyle birinci, İtalya’dan Norma Murabıto 42.158 derecesi ile ikinci, Sirbistan’dan Milica Starovic 42,522 derecesiyle üçüncü oldu. Ödüllerini Yunanistan Kano Federasyonu Başkanı ve Olimpiyat Komite Üyesi Antonis Nikolopoulos ile Müsabaka Yönetmeni Fatih Sani verdi.

Günün son yarışı olan çift erkekler (K) 200 metre kano-kürek yarışlarını İspanya’dan Saul Rivero Cravıotto ile Carlos Rıal Prel 32,751 derecesiyle birinci, İtalya’dan Mauro Crenna ile Mauro Praflorıan 33,034 çifti ikinci, Türkiye’den Çağrıbey Yıldırım ile Kadir Serhat Yılmaz üçüncü oldu. Ödüllerini Uluslararası Kano Federasyonu üyesi İtalya Olimpiyat Komite Üyesi ve İtalyan Kano Federasyonu Başkanı Luciano Bvonfiglio ile Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay verdi.

ÜÇÜNCÜ OLAN TÜRK SPORCULAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Madalya kazanan Türk sporcularının yarışın ardından göz yaşlarını tutamaması, başarıyı diğer Türk sporcu, hakem, antrenörlerle ve yöneticilerle paylaşmaları dikkati çekti
Kano Federasyonu Başkanı Mengütay, kısa mesafede madalya şansının yüksek olduğunu daha önce söylediğini anımsatarak, Akdeniz Oyunları’nda ilk kez madalya kazanan sporcu ve antrenörleri kutladı ve gelecekte madalya sayısını artıracaklarını söyledi.

Kaynak: İHA