Meksika Mali Maçının Ardından

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası D Grubu'nda yapılan beşinci maçta Meksika, Mali’yi 4-1 mağlup etti.

Maçın ardından konuşan Mali Teknik Direktörü Moussa Keita, “Öncelikle 4-1 mağlup olduk ama çok güzel bir maç oldu.

Güzel bir maç çıkarmaya çalıştık ama sorun şuydu, ilk dakikalarda konsantrasyon sorunu yaşadık. Konsantrasyon ile birlikte defansta yaşadığımız sıkıntılarla birlikte Meksika ekibi de bunu iyi değerlendirerek 1-0 öne geçti. Ayrıca bugün Meksika takımını da tebrik etmet istiyorum iyi bir maç sergilediklerinden dolayı. Oyuncularımız rakip oyuncuları hiçbir zaman küçük görmedi. Ben bunun içinde gerekli çalışmalar yaptım. Konsantrasyon bakımından dikkatli olmamız gerektiğin defalarca oyuncularıma belirttim. Ancak ilk dakikalarda sorun yaşadık. 16. Dakikalara geldiğimizde takım panik halindeydi. Sonrasında toparlanmaya çalıştık ve oyuncu değişikliği de yaptım. İkinci yarıda ise maça güzel başladık ve golü de bulduk. Ama kaçırdığımız golü atıp 2-2’yi yakalasaydık, durum farklı olabilirdi. Ancak bu durumu Meksika ekibi çok iyi değerlendirdi ve attığı gollerle farkı açtılar” dedi.

Meksika Teknik Direktörü Sergio Almaguer ise maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “İyi oyunculardan kurulu bir takımız. Bunu daha öncede defalarca dile getirmiştik. Genç olmasına rağmen kazanmayı bilen bir takımımız var. Diğer maçlarda yaptığımız hatalardan dolayı ders aldık. Buda bizim için iyi oldu. Öncelikle kazanma hırsımızı hiç yetirmedik ve bunu bu maçta ortaya koyduk. Bu tarz maçlarda daha değişik tarz ve sistemlerle oyunu değiştirecek güce de sahibiz. Bu maçı da kazandığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA