Krikette İlk Türkiye Şampiyonası Düzenlendi

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez Kriket Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Açık Spor Tesisleri'nde 24 ile 27 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenen müsabakaya bay ve bayan kategorilerinde 13 takım 150 sporcu ile katıldı.

Şampiyonanın final maçı ve ödül töreni 27 Temmuz tarihinde Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Açık Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen ödül törenine Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Davulcu, Kriket As Başkanı Cüneyt Başak, Spor Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi Mehmet Boslu katıldı.

Şampiyonada bay ve bayan kategorilerinde birinci olan takımlara kupanın yanı sıra, takım sporcularına madalya; katılan tüm sporculara da katılım belgesi verildi.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen müsabakaya ilişkin bir açıklama yapan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, "Türkiye'de ilki düzenlenen bu şampiyonayı gerçekleştirmekten son derece mutluyuz. Kriket sporunun yaygınlaşması amacıyla başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda faaliyet yürütülen kulüp ve okullara desteklerimizi başlattık. Amacımız kriket sporunun Türkiye'de hak ettiği yere gelmesidir" dedi.

Müsabaka sonuçları ise şöyle:
Bayanlar Kategorisi:
1. AGEM Spor Kulübü,
2. Keçiören Bağlum Spor Kulübü
3. Ankara Rize Çayspor kulübü

Erkekler Kategorisi:
1. İstanbul Zafer Spor Kulübü
2. ODTÜ Spor kulübü
3. Keçiören Bağlum Spor Kulübü

Kaynak: İHA