Krikette, İlk Türkiye Şampiyonası

ANKARA - Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu tarafından ilk kez Kriket Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Açık Spor Tesisleri'nde 24 ile 27 Temmuz tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya bay ve bayan kategorilerinde 13 takım, 150 sporcuyla katıldı.

Şampiyonanın final maçı ve ödül töreni 27 Temmuz'da Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Açık Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen ödül törenine Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Davulcu, Kriket As Başkanı Cüneyt Başak, Spor Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi Mehmet Boslu katıldı.

Şampiyonada birinci olan takımlara kupanın yanı sıra madalya ve katılım belgesi verildi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan Türkiye'de ilk kez düzenlenen şampiyonaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kriket sporunun yaygınlaşması amacıyla başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda faaliyet yürütülen kulüp ve okullara desteklerimizi başlattık. Amacımız kriket sporunun Türkiye'de hak ettiği yere gelmesidir" dedi.

Karşılaşmalar sonucunda bayanlar kategorisinde AGEM Spor Kulübü birinci, Keçiören Bağlum Spor Kulübü ikinci Ankara Rize Çayspor kulübü üçüncü, erkekler kategorisnde ise İstanbul Zafer Spor Kulübü birinci, ODTÜ Spor kulübü ikinci ve Keçiören Bağlum Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Kaynak: AA