"Fcbescola Camp Avea" Projesi

KOCAELİ - Avea ve İspanya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Barcelona'nın "FCBEscola Camp Avea Projesi" kapsamında Kartepe ilçesinde ortaklaşa düzenlediği futbol kampı sona erdi.

Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, ilçedeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, FCBEscola Camp Avea'yı 2011 yılında başlattıklarını, amaçlarının Türkiye'de hem futbolcu hem de ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Geçen yıl kamplardan 240 çocuğun faydalandığını, bu yıl da 130 çocuğun Kartepe'de antrenörlerin gözetiminde kamp yaptığını anlattı.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu ile ortaklaşa çalışarak Türkiye'nin her yerinde futbol seçmeleri yaptıklarını belirten Feridun, "Komite üyeleri bütün okulları geziyor ve turnuvalar düzenleyerek yetenekli gençleri tespit ediyor" şeklinde konuştu.

Avea'nın 11 yıldır futbola verdiği desteğin Fenebahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a yaptıkları sponsorluklarla başladığını anımsatan Feridun, şöyle konuştu:

"Artık çocukları ve gençleri yetiştirelim' dedik. Sadece futbol değil, kültür, ahlak, duruş, sağlık beslenme alanlarında dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Barcelona ile anlaşma yaptık. Amacımız, hem gençlerin spor yapma alışkanlıklarını kazanmalarını sağlamak hem de yetenekleri seçmek. Türkiye'den yeni Messiler çıkarabilmek."

Barcelonalı yetkililerin "biz sadece futbolcu değil, insan yetiştiriyoruz" ifadesini kullandığını vurgulayan Feridun, kendilerinin de aynı değerleri yaşatabilmek, ahlaklı futbolcu yetiştirmek amacıyla çalıştıklarını dile getirdi.

Feridun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin her yerine gidiyoruz. Hakkari'den Urfa'ya, Sivas'a... Çocuklarımızın bu kapmlarda hayallerini de gerçekşetiriyoruz. Barcelona ile 2 yıl anlaşmamız var. Barcelona'dan 1'i kadın 4 antrenör var. Bunlar, Barcelona'da altyapıda futbolcu yetiştiren antrenörler. 2010 yılında İspanya Milli Takımı'nın yarısı bu okullardan yetişti. Barcelona takımın yarısı FCBEscola okullarından yetişmiştir. Dünyanın en iyi futbol okulunu Türkiye'ye getirdik."

-FC Barcelona Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fernandez

FC Barcelona Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Jorge Bellmunt Fernandez ise bir ülkede sporun topluma farklı alanlarda katkı yapabilmesi için sivil toplum kuruluşlarının son derece önemli olduğunu söyledi.

"Gençliğinde Messi'ye öğretilen ne ise kamplarda da çocuklara ve gençlere öğretilen aynısıdır" diyen Fernandez, kendilerinden yardım isteyen kulüplere destek olacaklarını kaydetti.

"Gençleri yüksek ahlaklı yetiştirmek önemli çünkü böylece gelecekte onların çocuklarının da bu değerlerle yetiştirilmelerini sağlarsınız" diyen Fernandez, şunları belirtti:

"Biz bu doğrultuda gençlerimizin ailelerini de eğitiriz, örnek olmaları için. Vakfımızla bu değerlerin aktarılmasına yönelik projeler geliştiriyoruz. Microsoft Başkanı Bill Gates'in sosyal sorumluluk projesi toplantısında FC Barcelona formasını giymesinin nedeni de budur çünkü formamızı giydiğinde daha çok gencin onu dinleyeceğini bilir. Böyle bir algıyı geliştirerek genç nesillere aktarmanın değeri ölçülemez. Oyuncularımız da bunun için kendi vakıflarını kurup benzer çalışmalar gerçekleştiriyor.

Biz ve modelimiz dünyada o yüzden örnek alınıyoruz."

Kaynak: AA