Akhisarspor Taraftarlar Derneği Stadını İstiyor

Akhisarspor Taraftarları Derneği Başkanı Nihat Uz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında, ”Ege Bölgesi'nin Süper Ligde tek temsilcisiyiz, ancak maçlarımızı oynayacağımız bir stadımız yok” dedi.

Uz, yaptığı Açıklamada, “Futbol takımımız; 2011-2012 sezonunda büyük başarılara imza atarak ve Bank Asya 1. liginde şampiyon olarak, 2012-2013 sezonunda Spor Toto Süper Ligde oynamaya hak kazanmıştı. Bir ilçe takımı olarak yaşadığımız bu haklı gurur, sevinç ve güzelliklerin yanında tabi ki eksik taraflarımız da vardı. Maalesef tesis ve stat yönünden Süper Lige hazır değildik. Mevcut şehir stadımızın TFF’nin istediği kriterlerde olmaması nedeniyle ve sezona yetişmeyeceği düşüncesiyle Süper Lig maçlarımızı 2012-2013 sezonunda alınan kararlar doğrultusunda Manisa 19 Mayıs Stadyumunda oynamak zorunda kaldık. Fikstür gereği, içeride oynuyoruz dediğimiz maçlara, taraftar olarak tribünde destek vermek üzere tahsis edilen otobüs-minibüs veya hususi araçlarımız ile Manisa’ya gittik. Öyle ki, içeride ve dışarıda oynadığımız bütün maçlar bize her yer deplasman dedirtmiştir. Zaman zaman kendi stadımızı değil sanki deplasman tribününü dolduruyormuş gibi olduk. Bu yüzden bazı maçlarda şehrimiz insanını maça konsantre etmede, tribünleri doldurmada ayrı bir sıkıntı yaşadık. Maç günleri, Manisa'ya gidiş ve dönüşlerde herhangi üzücü bir durumun yaşanmaması, kaza olmaması sevindiricidir. Akhisarspor taraftarları, yaşanan olumsuzluklara rağmen takıma gösterdikleri davranış ve destekleri ile her türlü övgüyü hak etmiştir. 34 haftalık zorlu bir maraton sonunda tarihimizde ilk defa çıktığımız süper ligde takımımız son haftaya kadar onurlu mücadelesini sürdürerek ve kendi şehrinde bir süper lig maçı oynamadan ligde kalmayı başarmıştır. Bugün itibariyle, Yönetim ve Teknik Heyet 2013-2014 sezonunun hazırlıklarını yapmakta, transferler dahil yeni sezon için çalışmaktadır" dedi.

"Günümüzde futbol sektörünün ulaştığı boyut, sektörün büyük bir endüstriye dönüşmesini de beraberinde getirdi. Bu büyük sektörü, Türk Futbolu özelinde değerlendirecek olursak ligimizin değerinin 750 milyon Euro’yu aştığı söylenebilir. Milyonlarca kişinin ilgisini çeken, sosyal etkisi ve gençliğe aktardığı kayda değer katkıdan ötürü, futbol sektörünü yöneten kişilerin bu sektörü en yüksek standartlarda yönetme sorumluluğu bulunuyor. Biz Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak Futbol kulübü yöneticilerinin, yönetim anlayışlarını adillik, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve sorumluluk ilkeleri temelinde inşa etmeleri doğrultusunda beklenti içerisindeyiz" diyen Dernek Başkanı Nihat Uz, şöyle devam etti: "Dünden bugüne; 2009-2010 sezonunun sonunda, o dönem Manisa Milletvekili olan Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 'Akhisar’da 37 dönümlük bir arazide 12 bin kişi kapasiteli ve UEFA kriterlerine uygun stat ile 2 bin kişilik spor salonunun yapılacağını, stadyumun yaklaşık 20 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Sözlerinin üzerinden 3 sene geçmiştir. 0 günden bugüne yeni stat yapılacak diye beklerken veya mevcut stadımız için revize edilmesi söz konusu iken herhangi bir şey yapılmamış, gözle görülür bir aşama kaydedilememiştir. (Bu arada TFF U-13, U-16 Milli Maçları ve TFF A2 maçları herhangi bir revize yapılmadan mevcut stadımızda oynatılmıştır.) Söz konusu stad ihalesi yeni yapılmış olup, henüz bir çivi çakılmamış, ne zaman başlanacağı ve ne zaman biteceği konusunda taraftarlara basın yoluyla da o!sa tatmin edici bir bilgi verilmemiştir. Bilindiği üzere o dönem stat yapmaya başlayan kulüpler şu anda maçlarını yeni stadyumunda oynamaktadırlar. ilçe takımı olmamız yanı sıra Ege Bölgesinin Süper Ligde tek temsilcisiyiz. Ancak maçlarımızı oynayacağımız bir stadımız yok. Biz Akhisarspor Taraftarı olarak, artık proje resimleri ve maket görmek istemiyoruz. Tepkiler üzerine günlük yapılan açıklamalara son verilmesini istiyoruz. Gözle görülür icraat ve verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. 2013-2014 sezonu maçlarının kendi şehrimizde oynanmasını istiyoruz. Bir kentin futbol takımı olması, bize göre aynı zamanda önemli de bir prestij unsurudur. Takım birinci ligde oynuyorsa, kent de birinci ligde demektir."
Uz, son olarak, "Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak bugüne kadar gelişmeleri sabırla ve sükûnetle yakından takip eden taraftarlar adına stat konusundaki sorunun bir an önce çözülmesini, sorumlu ya da yetkililerin stat ile ilgili kamuoyunu açık ve net bir şekilde bilgilendirmesini talep ediyoruz. Bizim taraftar olarak beklentimiz mevcut şehir stadının en kısa sürede TFF kriterlerine uygun bir şekilde revize edilmesidir. İstenildiği takdirde, bugünkü teknoloji ile stadın revize edilmesi ve sezona yetiştirilmesinin mümkün olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Yetkililerce, Akhisar şehir stadının revize edilmesini, Süper Lig heyecanının doyasıya yaşanabilmesi için Süper Lig maçlarının şehrimizde oynatılması hususunda gerekli iradenin gösterilmesini istiyoruz. Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak temennimiz, 2013-2014 sezonunun her kesimden insanı mutlu edecek şekilde olmasıdır” dedi.

Kaynak: İHA