Akdeniz Oyunları Kano Final Müsabakaları

Akdeniz Oyunları kapsamında Adana Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri’nde gerçekleştirilen kano-kayak final müsabakalarında Türk sporcular dereceye giremedi.

Günün ilk (K1) 1000 metre erkekler kano-kayak final müsabakasında İspanya’dan Francisco Sanchez 3.31.42’lik derecesiyle birinci, Slovenya’dan Jost Zakrajsek 3.32.24’lük derecesiyle ikinci, İtalya’dan Mauro Crenna 3.36.73’lük derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Bu sporculara madalya ile diğer ödüllerini, Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay ile Kıbrıs Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Lottas Charalambos verdiler.

İkinci yarışmada, kadınlar 500 metre kano-kayak müsabakalarında Solevanya’dan Ponomarenko Spelajanic 1.52.44 birinci, İtalya’dan Campana Sofia Mağala 1.54.84’lük derecesiyle ikinci, Sırbistan’dan Nad Antonija 1.55.15’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren sporculara madalya ile diğer ödüllerini Uluslararası Kano Federasyonu Birinci Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Oyunları Kano branşının tek yetkilisi Macar İstvan Vaskuti ile Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan verdiler.

Üçüncü yarışmada, (K2) 1000 metre çiftler kano-kayak müsabakasında, İtalya’dan Massimilano Albino Battali ile Nicola Ripamonti 3.19.71’lik derecesiyle birinci, Sırbistan’dan Ervin Helbert ile Dejan Terzic 3.24.22’lik derecesiyle ikinci, İspanya’dan Norieğadiego Goskaya ve Emillo Alvaraj Lamedo 3.25.69’luk derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Dereceye girenlere ödüllerini Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile İtalya Olimpiyat Komitesi 2. Başkanı Buonfıglıo Luciano verdiler.

Milli Kano Takımı Antrenörü Hüseyin Kaya, Akdeniz Oyunları’na ikisi bayan toplam 8 sporcuyla katıldıklarını söyledi.

Sakarya ve Muğla Köyceğiz’de kamp yaptıklarını, Akdeniz Oyunları için Adana’ya erken gelerek Seyhan Baraj Gölü’nde de antrenman yaptıklarını belirten Kaya, “Kadın ve erkeklerde kano-kayak branşında dereceye giremediğimiz için üzgünüz. Ancak, yarın yapılacak kısa mesafe kano yarışlarında madalya şansımızı ve enerjimizi zorlayacağız" dedi.

Kaynak: İHA