Şampiyon Boksör Vites Büyüttü

MERSİN - KEREM KOCALAR - Türkiye'ye 2009 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazandıran milli boksör Adem Kılıççı, İçel'de devam eden 17. Akdeniz Oyunları'nda bu kez altın madalyanın sahibi oldu.

17. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye bokstaki tek altın madalyayı kazandıran Kılıççı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödül töreninde İstiklal Marşı'nı çaldırıp ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmenin kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi.

O gururlu anı hayatı boyunca unutamayacağını ifade eden Kılıççı, bundan sonraki süreçte de aynı başarıyı göstermek için çalışacağını vurguladı.

Her sporcu gibi kendisinin de olimpiyat heyecanı yaşamak istediğini anlatan Kılıççı, "2009'daki Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanmıştım. Şimdi de altın kazandım. Temenni ediyorum ki bu yıl gümüş alan tüm arkadaşlarım bir sonraki Akdeniz Oyunları'nda altın alacaktır. Allah'ın izniyle bundan sonraki her organizasyonda altını takip edeceğiz. Ama bunları olimpiyat madalyasıyla da süslemeliyiz. Bunun için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

75 kiloda ringe çıkan milli boksör Kılıççı, Mısırlı Hosam Abdin'i 3-0 yenerek altın madalyayı kazanmıştı.

Kaynak: AA