Okçular, Şampiyonaya Futbol Sahasında Hazırlanıyor

BOLU - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu Emniyet Müdürlüğü Polis Gücü Okçuluk takımı, eylül ayında Çin'de yapılacak dünya şampiyonasına koyunların otladığı atıl durumdaki sahada antrenman yaparak hazırlanıyor.

Çin'in Wuxi kentinde 13-20 Ekim'de düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası'nda iyi dereceler hedefleyen Bolu Emniyet Müdürlüğü Polis Gücü Okçuluk takımı, Bolu Belediyesinin depo olarak kullandığı eski futbol sahasında antrenman yapıyor.

Aralarında 3 bedensel engellinin de bulunduğu 15 sporcu, sahaya giren koyun ve kuzular nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Bedensel engelli Ömer Aşık,AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya belediyeye ait eski futbol sahasında zor şartlarda hazırlandıklarını söyledi.

"Çalışmalarımızı başka antrenman sahamız olmadığı için burada yapmak zorunda kaldık" diyen Aşık, "Bu sporu yapabileceğimiz alan sayısı kısıtlı. Daha önce çalışma yaptığımız antrenman sahasıyla ilgili bazı şahısların sorun çıkartması nedeniyle burada çalışmak zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

Antrenman sahasına giren küçük ve büyükbaş hayvanları vurmamak için zor anlar yaşadıklarını anlatan Aşık, günde 8 saat çalışmaları gerektiğini ancak çeşitli imkansızlıklar nedeniyle çalışamadıklarını söyledi.

"Ulaşım sıkıntımız had safhada" diyen Aşık, "Takımda 3 engelli sporcu var. Tekerlekli sandalye ile özel halk otobüsüne binerek gelebiliyoruz ama saatleri uymuyor. Buraya gelip gitmek imkansız bir hal alıyor. Antrenman yapacağımız yer şehir merkezinde olsa sorunumuz kalmayacak" ifadesini kullandı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise sporculara antrenman sahası bulunması için Bolu Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yetkilileriyle görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

Kaynak: AA