Konak Belediyespor’un Uefa Şampiyonlar Ligi’nde Rakipleri Belli Oldu

Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde şampiyon olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan Konak Belediyespor’un ön eleme grubundaki rakipleri belli oldu.

Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne gelen kadın futbolcular UEFA.com sitesinden canlı yayınlanan kura çekilişini heyecanla izledi.
Konak Belediyesi adına Belediye Başkanı Hakan Tartan Nyon’daki törene katılarak İzmir ekibini temsil etti. İsviçre’nin Nyon kentindeki kura sonrasında 32 takım 4’erli 8 gruba ayrıldı. Konak Belediyesi birinci gruba düştü. Ön eleme grup maçları 8-13 Ağustos’ta Bosna-Hersek’te oynanacak.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, iyi bir kura çekimi gerçekleştirildiğini belirterek, İzmirli kızların ülkemizi en iyi şekilde başarıyla temsil edeceğine inandığını söyledi

Konak Belediyespor’un altın bir yıl yaşadığını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ”Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk. Kadın ve erkek hentbolda şampiyon olduk, erkek voleybol takımımız şampiyon oldu, kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlar liginde Avrupalı ekiplerle oynayacak. Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil edecek. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterecektir” dedi

Teknik direktör Hüseyin Tavur da, “Kalbimize göre oldu, biz bu gruptan çıkarız, içimiz rahat” dedi

Tartan UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino sohbet ederek Türkiye’de kadın futbolunun gelişim hakkında bilgi verdi. İnfantino başarılar diledi ve Türkiye’deki kadın futbolundaki gelişimi ilgiyle izlediğini söyledi.

UEFA Kadın Şampiyonlar Ligi 1. Grup takımları şöyle:
Konak Belediyesi (Türkiye)
Wfc Sfk 2000 Sarajevoz (Bosna-Hersek)
Cardiff City Fc (Galler)
Fcnsa (Bulgaristan)

Kaynak: İHA