Kayseri'de Fıfa 20 Yaş Altı Dünya Kupası Heyecanı

KAYSERİ - MUSA ÖZYÜREK - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası B Grubu karşılaşmalarına taraftarların gösterdiği ilgiden mutlu olduklarını belirtti.

Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona için Kayseri'ye 6 takımla birlikte teknik heyet, yabancı taraftarlar ve basın mensuplarının geldiğini belirterek, organizasyonun şehrin ve Türkiye'nin tanıtımı açısında çok önemli olduğunu, bu nedenle organizasyona sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Bu anlamda Kayseri taraftarlarının üzerine düşüne yerine getirdiğini belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Kayseri'de taraftarların gösterdiği ilgi bizi sevindiriyor. Kayseri'nin mevcut stadının çok büyük olması maçlara yeteri kadar ilgi yokmuş gibi görünmesine neden oluyor olabilir ama açılış karşılaşmasını 10 binden fazla kişi takip etti. Diğer maçları da yaklaşık 4 bin kişi takip ediyor. Çeyrek final maçında taraftar sayısının çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Gönül arzu eder ki bu seyirci sayısı çok daha fazla olsun. Gelen konuklar bakımından en azından onlara Kayseri'yi tanıtma açısından önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. Yabancı oyuncular ve teknik heyet ile gazetecilere yönelik Kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığıyla sahip olduğumuz turizm potansiyelimizi tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz, faaliyetler yürütülüyor."

-Başarılı öğrencilere maç bileti hediye edildi

Taraftarların ilgisini maçlara çekmek için farklı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Düzgün, maçların karne dönemine denk gelmesi nedeniyle takdir belgesi alan başarılı öğrencilere maç bileti hediyesi uygulaması başlattıklarını söyledi.

Düzgün, "Başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak maç bileti hediye ettik. Hem FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçlarına olan ilgiyi artırmak hem de başarılı öğrencileri teşvik etmek, spora karşı ilgilerini arttırmak için böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Valilik olarak başlattığımız uygulama turnuva sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

-Sporcular Kayseri'yi sevdi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Güney ve Kuzey Amerika'dan Afrika'ya, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya kadar dünyanın farklı bölgelerinden insanların Kayseri'yi tanıma imkanı bulduğunu söyledi.

Pek çok ülkede Kayseri'deki maçların naklen yayınlandığını ve birçok yabancı gazetecinin Kayseri'ye gelerek buradan ülkelerine haberler geçtiğine dikkati çeken Özhaseki, şunları söyledi:

"İşte bu haber ve yayınlarda Kayseri ismi defalarca dile getirildi ve şehrin güzellikleri anlatıldı. Grup maçları için Kayseri'ye gelen kafilelerde yer alanlar Kayseri ile ilgili övgü dolu sözler sarf etti. Antrenman ve maçlar nedeniyle Kayseri'yi çok fazla gezememekten yakınan Küba Milli Takımının Teknik Direktörü Raul Gonzales Kayseri'nin çok güzel bir şehir olduğunu söyledi.

Kayseri Erciyesspor'un Hacı Boydak Tesislerinde antrenman yapan Portekiz Milli Takımının oyuncuları da Kayseri ile ilgili beğenilerini dile getirdi. Bu ifadeler bizim için gurur kaynağı oldu."

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi de saat 21.00'da başlayan ve 22.45'de biten günün ikinci maçından sonra stada gelen taraftarları taşımak için otobüs seferleri koydu. Taraftar maç sonrası belediye otobüsleriyle kent meydanına taşınıyor, buradan mahalle otobüslerine binerek evlerine gidebiliyor.

Kaynak: AA