"Kaçak Antrenör"lere Kameralı Denetim

İZMİR - ALİ KORKMAZ - Türkiye Yelken Federasyonu Asbaşkanı Engin Kalafatoğlu, Alaçatı'daki bazı rüzgar sörfü okullarında eğitmenlik belgesi olmayan çalıştırıcıların ders vermeye çalışmasının beldeye zarar verdiğini bildirdi.

Kalafatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yapılan Yelken Federasyonu seçimlerinin ardından kurdukları 15 kişilik kurulla rüzgar sörfüyle ilgili aldıkları kararları uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu doğrultuda Pegasus sponsorluğunda, 5 ayaklı rüzgar sörfü ligini oluşturduklarını kaydeden Kalafatoğlu, "İlk ayak Datça'daydı ama rüzgar esmedi. Ancak müsabakalar öncesinde herkes Türkçeleştirdiğimiz kuralları okudu. Datça ayağında katılım beklediğimden çok fazlaydı" dedi.

Kalafatoğlu, Alaçatı'nın rüzgar sörfü sayesinde Alaçatı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Alaçatı koyunda bazı sıkıntılar var. Maalesef önüne gelen herkes 'rüzgar sörfü hocasıyım' diyerek illegal ders vermeye çalışıyor. Dolayısıyla verilen dersin standardı olmadığı için, ders alanlar devamlılık sağlamıyor. Yılda yaklaşık 7-8 bin sörfe yeni başlayan dersi veriliyor ama devamı gelmiyor. Federasyon olarak amacımız rüzgar sporcularını kaliteli şekilde yetiştirip ulusal değil uluslararası liglerde de başarılı olmak. Bu doğrultuda Türkiye Ulusal Yelken Eğitimi Programı'nı uygulamaya koyduk. Bugüne kadar yaklaşık 350-400 kişiye rüzgar sörfü eğitiminin nasıl verileceğini anlattık. Her önüne gelenin suya çıkıp ders vermeye çalışması Alaçatı'ya zarar veriyor. Önüne gelen bir kulübe yapıp, üzerine ismini yazarak, kendini okul ilan ediyor."

Herkesin Türkiye Yelken Federasyonu'nun kurallarına göre hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kalafatoğlu, okullarda bir çok eksiğin bulunduğunu söyledi.

Engin Kalafatoğlu, ders sırasında birisinin başına bir şey gelmesi halinde bütün okullara zarar geleceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her okulun eğitmenlerine eğitmenlik belgesi almasını istiyoruz. Bu belki başlangıç yılı gözükse de mutlaka bunun olması lazım. Turizm Bakanlığı da ısrarla üzerinde duruyor. Bu noktada biraz denetim eksikliği oluşuyor, her yere yollayacak insan yok. Kafamda eğitmenlik belgesi olmayanlar için sahili kameralarla donatıp, bunları fotoğraflayıp, belgeleyip ilgili makamlara şikayet etmek var. Çünkü hedefiniz varsa bundan kimsenin alınmaması lazım. Mutlaka yasalara, yönetmeliklere uygun hareket edilmesi lazım. Alaçatı'nın geleceği devamlılıkla ilgili, Alaçatı'ya olan ilgi bir anda kaçak eğitmenler yüzünden bir günde kesilebilir."

Kaynak: AA