Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Değerlendirme Toplantısı

SAMSUN - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü aylık olağan değerlendirme toplantısı Havza'da yapıldı.

Havza Açık Hava Spor Kompleksi'nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt başkanlığında düzenlenen toplantıya şube ve ilçe müdürleri katıldı.

Özyurt, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl yaz spor okullarına yaklaşık 10 bin kayıt yapıldığını fakat bunun yetersiz olduğunu belirterek, bu yılki hedeflerinin 30 bin genci yaz spor okullarına kayıt etmek olduğunu belirtti.

Özyurt, şunları söyledi:

"Bölgemizi ve ilimizi temsil eden bir Bakan'a sahip olan kurum olarak çok daha üstün bir performansla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Samsun'dan bu anlamda beklenti yüksek. Bu yüzden Samsun'un sporda başarıyı yakalaması konusunda hassasiyetimiz çok fazla. Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizin ileri gelenleri 2020 Olimpiyatlarının ülkemizde olması konusunda inançları çok büyük. Bu yüzden Samsun olarak bu hedef için olanca gücümüzle çalışacağız."

Çocukların ve gençlerin spora kazandırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Özyurt, "Çocukların yanına gidin, onlarla ilgilenin. Çocuklara önemli olduğunu hissettirin" dedi.

Konuşmanın ardından yaz spor okulları kayıtları, yaz spor okulları genel değerlendirmeleri, camilerde ve Kuran kurslarında spor okulu çalışmaları, kulüpleşme, yapımı devam eden tesisler, tesislerin genel kullanımı, bakımı gereken tesisler, tesislerin halka arzı, sporcu lisansları ve okul sporları istatistikleri görüşüldü.

Toplantının son bölümünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlerinin istek, talep ve görüşleri dinlendi.

Güven Özyurt, İlçe Müdürü Hadi Öz ile toplantının ardından Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı'yı makamında ziyaret etti.

Özyurt, Kaymakam Kalaycı'ya İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Kalaycı ise ilçede tenis kortu ve gençlik merkezi ihtiyacı olduğunu belirterek, "Spor dostluk, arkadaşlık, kardeşliktir ve sağlıktır. Her gencimiz en azından bir spor branşı ile ilgilenmeli" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Özyurt ve beraberindekiler, Boyalıca Mahallesi'nde bulunan ve Gençlik Merkezi yapılması planlanan arazi üzerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA