Türk Futbolunun Yeni "Altın" Jenerasyonu

MERSİN - KEREM KOCALAR - Fransa'da 1993 yılında yapılan Akdeniz Oyunları'nda futbol takımıyla şampiyon olan Türkiye, bu kez İçel'de altın madalyaya çok yakın.

17. Akdeniz Oyunları'nda 19 yaş altı milli takım ile mücadele veren Türkiye'nin teknik direktörü Gökhan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 günde 4 maç yapan bir takım olduklarını göz önünde bulundurduklarında çok ciddi bir emek verdiklerini söyledi.

Tunus'la oynadıkları ve 2-0 kazandıkları yarı final maçı nedeniyle futbolcularını kutlayan Keskin, "Hakikaten çok zor bir işin üstesinden geliyorlar. Yarın oynayacağımız şampiyonluk maçı var. İnşallah yarın da kazanıp, şampiyon olacağız" diye konuştu.

Keskin, futbolcularının performansından memnun olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bu oyuncular 9 Haziran'da toplandı. Ondan önceki 2-3 hafta tatildelerdi. Üç haftalık periyotta kondisyon kaybetmişlerdi. Toplandık ama hazırlık maçı dahi yapamadık. Ona rağmen oldukça iyi bir birliktelik kaydetttik. Takım birbirine çok iyi kenetlendi. Takım olduğumuzu hissettik. Ara verdikten sonra takımın toparlanması ve bugüne kadar sakatsız gelmek bizim için en büyük şans. Ben oyuncularımın hepsinden memnunum. Oynayan veya oynamayan tüm sporcularım, futbolda ileriki yıllarda gelecek sahibi. İnşallah futbol şansları da yanlarında olur. Bunu derken, iyi bir takımda forma şansı bulabilmelerini kastediyorum. Bu açıdan şansları iyi giderse futbol adına güzel şeyler yapabilirler."

Futbolda Türk milli takımının 1993 yılında Fransa'da yapılan Akdeniz Oyunları'nda şampiyon olduğunu hatırlatan Keskin, şunları kaydetti:

"Fatih Terim yönetimindeki o dönemin kadrosunda Hakan Şükür ve Sergen gibi isimler vardı. Biz 19 yaş altı oyuncularımızla Akdeniz Oyunları 2013'te şampiyonluk potasına çok yaklaştık. İnşallah bu takım şampiyon olacak ve gelecekte milli takım forması altında en az 4-5 oyuncumuz yoluna devam edecek. Bu takımdan da geleceğin Hakan Şükürleri veya Sergenleri çıkacak."

-20 yıl sonra altın madalya hedefi

Türkiye futbolda, bugüne kadar düzenlenen 16 Akdeniz Oyunları'nda tek şampiyonluğunu 20 yıl önce, 1993'te Fransa'da yapılan 12. Akdeniz Oyunları'nda elde etti.

Türkiye, futbolda Akdeniz Oyunları'nda 7 kez final oynarken, 1 altın, 6 gümüş madalya kazandı. Milli Takımın ayrıca 2 de bronz madalyası bulunuyor.

Milliler, 1959, 1963, 1983, 1991, 1997 ve 2005 yıllarında Akdeniz Oyunları'nda ikinci sırayı aldı.

Fransa'da 1993 yılında şampiyonluğa ulaşan 23 Yaş Altı Futbol Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyordu:

Abdullah Ercan, Aydın Dağdelen, Hasan Gültang, Taner Taşkın, Tugay Kerimoğlu, Alpay Özalan, Sergen Yalçın, Arif Erdem, Mutlu Topçu, Hakan Şükür, Bülent Uygun, Şenol Yavaş, Cafer Aydın, Rahim Zafer, Ergün Penbe, Feti Okuroglu, Emre Aşık, Nihat Tümkaya, Toprak Kurtoğlu, Uğur Dağdelen.

Kaynak: AA