'Kuyruğu kurtaralım derken kellelerinden oldular'

Beyaz TV Futbol Yorumcusu Sinan Engin, UEFA'nın Fenerbahçe için verdiği karar ilişkin, "Kuyruğu kurtaralım derken kellelerinden oldular" yorumunu yaptı.

Beyaz TV'de Spor Günlüğü programına telefonla bağlanan Beyaz TV Futbol Yorumcusu Sinan Engin, UEFA Disiplin Kurulu tarafından Fenerbahçe'nin 2+1 yıllık yeni bir yaptırımla karşı karşıya kalmasını ve Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarından 1 yıl men cezasını değerlendirdi.

Olayı "Türk futbolu için kötü bir görüntü" olarak tanımlayan Engin, "Şike damgasını yemek hoş değil. Tabi bunların tahkimi var bakalım oradan nasıl bir sonuç çıkacak" dedi.

"Bu dosya ya iyi incelenmemiş ya iyi takip edilmemiş" diyen Sinan Engin, "Sen zamanında orada cezaları vermiş olsaydın, bunlar başına gelemeyecekti. Burada sonuç nedir 2012-2011 şampiyonluğu. Bakın bu 2012-2011 şampiyonluğu kaç seneye mal oldu. Bir takım cezalar, bir takım yaptırımlar o gün uygulanmış olsaydı böyle olmazdı" diye konuştu.

"KAVGA ETMEKTEN DOSYAYI İNCELEYEMEMİŞLER"


Engin, "Burada herkes kandırıldı. Burada birileri birilerini kandırdı. Türk futbolu üzerine bir oyunlar mı oynanıyor onu bilemiyoruz. Ama orada bir suç varsa, bir şike varsa bunların o zaman cezalandırılması gerekirdi. Ama insanlar birbirleriyle kavga etmekten bu dosyayı çok iyi inceleyememişler herhalde. Sen cezayı zamanında vermiş olsaydın bugün Türk futbolunun başına bunlar gelmezdi. Kuyruğu kurtarayım derken kelleyi kaybediyorsun. Bu Aziz Yıldırım için de geçerki Yıldırım Demirören için de geçerlidir. Kuyruğumuzu kurtaralım, pisliklerin üzerine halıyı örtelim, bu işleri kapatalım dediler ama UEFA unutmamış" ifadelerini kullandı. Sinan Engin şöyle devam etti:

"YILDIRIM'I ZOR GÜNLER BEKLİYOR"


"Bundan sonra Türk Futbol Federasyonu'nu çok zor günler bekliyor, Aziz Yıldırım'ı çok zor günler bekliyor. Kuyruğu kurtaralım derken kelllerinden oldular."

"BEŞİKTAŞ BU CEZAYI HAKETMEDİ"

Beşiktaş'ın ise bu cezayı hakettiğini düşünmediğini söyleyen Engin, "Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin durumu aynı değil. Beşiktaş'ın arada kaynadığını düşünüyorum. Beşiktaş tahkim konusunda Fenerbahçe'ye göre biraz daha avantajlı" dedi. BEYAZ GAZETE