Havuzdaki Rekor Bozdoğan'ı Tatmin Etmedi

MERSİN - ALİM TUNÇAY - Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, 17. Akdeniz Oyunları'nda toplamda 10 madalya kazanarak oyunlar rekoru kırmalarına karşın kendisinin daha fazla sayıda madalya beklediğini söyledi.

Milli takımın performansını AA muhabirine değerlendiren Bozdoğan, bir yıldır bu şampiyonaya hazırlandıklarını vurgulayarak, "Bu şampiyonadaki madalyalar tabii büyük başarı ancak ben 3'ü altın toplamda 12-13 madalya bekliyordum, olmadı. Çocuklar ellerinden gelen her şeyi yaptılar" diye konuştu.

Burcu Dolunay'ın 50 ve 100 metre serbestte altın alabilecek bir sporcu olduğunu vurgulayan Ahmet Mazhar Bozdoğan, şöyle devam etti:

"Burcu Dolunay'a çok üzüldüm. Galiba biraz da kafaca hazır değildi. Burcu'nun demir eksikliği vardı. Yüzücülerde demir eksikliği olduğu zaman hele son 25 metrelerde vücuda oksijen taşımıyor. Çünkü Burcu'nun yüzdüğü bu dereceler antrenmanda yaptığı dereceler, 100 metrede 55.17'si vardı. Burcu dereceleriyle 50 ve 100 metrede şampiyon olurdu, bayrakta da en az ikinci olurduk. Ancak tabii bu eksikliğini biraz da kendi inat etti. Halbuki doktorlarımız, bilim kurulu üyelerimiz bunun tespitine vardı. Bunun iğnesini olacaktı, hapını kullanacaktı, ancak kullanmadı."

-"Ediz Yıldırımer'in başarılı olacağına inanıyorum"

Ahmet Mazhar Bozdoğan, Akdeniz Oyunları'nda madalya alamayan Avrupa gençler şampiyonu Ediz Yıldırımer'in bazı olumsuzluklar yaşadığını kaydetti.

Ediz'den büyük beklentileri olduğunu dile getiren Bozdoğan, "Ediz Yıldırımer, liseden üniversiteye geçerken olumsuzluklar yaşadı. Normalde gençlerde Avrupa Şampiyonu olan sporcular bakıyorsunuz olimpiyatlarda da şampiyon oluyor. Bizim çok büyük beklentimiz vardı ama Ediz'den beklentilerimizin karşılığını alamadık. Ancak daha çok genç ve önünde uzun yıllar var. Bence başarılı bir sporcumuz. Bir kere insan olarak çok iyi, çok terbiyeli ve başaracağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

-"Olimpiyatlarda final yüzmeye başlayacağız"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan, Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden sporcuların aşağıdan gelecek gençlerle olimpiyatlarda final yüzeceğini iddia etti.

Akdeniz Oyunları'na katılan yüzücülerinin çoğunun 1990-91 doğumlu olduğuna dikkati çeken Bozdağan, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlara baktığınız zaman 30 yaşına kadar sporcular devam ediyor. Tahmin ediyorum aşağıdan gelen genç yeteneklerle bu çocuklarımız artık olimpiyatlarda final yüzmeye başlayacak. 2020 olimpiyatları ülkemizde olursa hedefimiz mutlaka madalya almak. Bizim bundan sonraki hedefimizde sadece final yok, hep madalya var. Daha önce milli takımımızda final yüzen sporcularımız yoktu. Dünya şampiyonasında dünya yedincimiz, sekizincimiz oldu. Demek ki yüzme iyi yolda. Bakanlık ve genel müdürlük de gerçekten yüzmeye çok önem veriyor. Biz de bilim kurulu ve yönetim kurulu olarak bütün desteğimizi her ile veriyoruz. Beş ilde olimpik merkezlerimiz başladı.

Dünyanın en önemli antrenörü olan Bob Bowman'ı da danışman olarak aldık. Onunla birlikte yüzmenin büyük bir çıkış yaşayacağı inancındayım."

-Türkiye, yüzmede oyunlar rekoru kırdı

17. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye 3 gümüş, 7 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandı.

Akdeniz Oyunları tarihinde bugüne kadar yüzmede toplam 9 madalya kazanan Türkiye'nin, İçel 2013'te aldığı 10 madalya ile tarihinde aldığı madalyaları bir organizasyonda geçtiği bildirildi.

Yüzmede ayrıca bugüne kadarki oyunlarda toplam 30 final yüzen Türk sporcuların, İçel 2013'te 42 final yüzdüğü kaydedildi.

17. Akdeniz Oyunları'nda 12 büyükler, 1 gençler olmak üzere toplam 13 Türkiye rekoru kırıldı.

Kaynak: AA