Basketbol Federasyonu Yönetimi Haziran Toplantısını Mersin’de Yaptı

İçel’de devam eden 17. Akdeniz Oyunları kapsamında Basketbol Milli Takımı’nın dün akşam Sırbistan ile oynadığı maçı izlemek üzere kente gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, toplantılarını da İçel’de yaptı.

İçel Büyükşehir belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Demirel ve Yönetim Kurulu üyeleri, Haziran ayı olağan toplantısını Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, toplantı öncesinde Federasyon Başkanı Demirel ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Demirel, “Bir belediye olarak gerek erkeklerde gerekse de kadınlarda basketbol liginde İçel’i temsil ediyorsunuz. Basketbola gösterdiğiniz ilgi ve destekten dolayı sizi kutluyorum” dedi.

Kendisinin de sporun her türlü branşına ilgisi olduğunu ifade eden Başkan Özcan ise “Ancak basketbol maçlarını izlerken ayrı bir heyecan duyuyorum. Belediye olarak kısıtlı bir bütçeyle hem erkek hem de kadın basketbol takımımızla İçel’i en üst seviyede temsil etme başarısını gösteriyoruz. Öyle ki 2009 yılında kadınlarla aldığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası bunun en basit örneği. Aynı zamanda Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi de olan başkanvekilim Erol Ertan’la birlikte, İçel basketbolunun daha da ileriye gitmesi için çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu desteğimiz mutlaka devam edecektir” diye konuştu.

Sohbetin ardından Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Turgay Demirel başkanlığında Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından federasyon üyeleri, Başkan Özcan’la birlikte Türkiye-Sırbistan final maçını izlediler ve kupa törenine katıldılar.

Kaynak: İHA