Tdf'nin "ileri Kaya Eğitimi" Yarın Başlıyor

ERZURUM - Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen "İleri Kaya Eğitimi" yarın Erzincan'da başlayacak.

Kemaliye ilçesindeki Recep Yazıcıoğlu Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek eğitim programına, kış eğitimini başarıyla tamamlan 100 sporcu ile 10 antrenör katılacak.

TDF Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki temel eğitim, yaz temel eğitim ve yaz gelişim eğitimlerini başarıyla bitiren sporcuların, Erzincan'da yarın başlayacak İleri Kaya Eğitimi'ne katılabileceğini söyledi.

İleri Kaya Eğitimi'nin önemli olduğunu belirten Karaca, şunları kaydetti:

"Bu eğitime en az 110 sporcumuz katılacak. 10 antrenörümüz de sporcularımıza eğitim verecek. Biz bunu dört grupta yapıyoruz. Gruplardan bir tanesi Erzincan'da yapılıyor. Bu faaliyete katılan sporcular, Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitim talimatına göre yaz temel eğitimlerini, yaz gelişim eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan sporcularımızın eğitim faaliyetidir."

Karaca, eğitim faaliyetinin o bölgede yapılma nedeninin hem bölgenin bu eğitimlere uygunluğu hem de turistik açıdan, sosyal açıdan ve ekonomik açıdan bölgeye katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Eğitimde, Türkiye'deki dağcılık kulüpleri sporcularının olacağını ifade eden Karaca, 26 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek eğitimi başarıyla bitiren sporcuların, kış temel eğitimine tabi tutulacağını ve ardından sertifika alacağını kaydetti.

Kaynak: AA