Olimpiyat Yolunda Oryantiring Sürat Yarışı

MERSİN - Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, amaçlarının oryantiring sporunun görselliğini vurgulayarak gelecekte olimpik spor dalları arasında yerini almasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Federasyonları Konfederasyonu ve Türkiye Oryantiring Federasyonu işbirliğiyle İçel Atatürk Parkı'nda "Olimpiyat Yolunda Oryantiring Sürat Yarışı" düzenlendi.

Çolakoğlu, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, oryantiringin her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımıyla en kısa zamanda bulmaya çalıştığı bir doğa sporu olduğunu belirtti.

Oryantiring sporunun 7'den 70'e herkesin sporu olduğuna dikkati çeken Çolakoğlu, "Yarışmamız, 10 yaş minikler kategorisinden 35 yaş üstü mastırlar kategorisine kadar kadın ve erkek olmak üzere 16 ayrı kategoride yapıldı. Ayrıca bu sporla tanışmak isteyen yerel halkımızın yoğun ilgisini çeken 'yeni başlayan' kategorisiyle de gencinden yaşlısına pek çok kişiyi bu spora çekmeye çalıştık. Olimpiyat Yolunda Oryantiring Sürat Yarışı' gibi organizasyonlarla asıl amacımız, oryantiring sporunun görselliğini vurgulayarak gelecekte olimpik spor dalları arasında yerini almasını sağlamaktır" diye konuştu.

Oryantiring sporunun bedensel ve zihinsel çalışmanın birlikte bir ifadesi olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Oryantiring, sadece düz bir koşu değil, aynı zamanda kontrol noktaları aranırken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız bir oyundur. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring, ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporudur. Aynı zamanda koşarken santranç oynama da diyebiliriz. Oryantiring sporu, çocuklara özgüven kazandırabilecek nadir branşlardan birisidir. Uluslararası Oryantiring Federasyonu'nun çok önem verdiği bu etkinliği konuk ettikleri için İçel halkına, düzenlemedeki katkılarından dolayı da İçel Büyükşehir Belediyesine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve İçel Üniversitesi Rektörlüğü'ne teşekkür ediyorum."

Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Federasyonları Konfederasyonu Başkanı Sergio Griffoni ise organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekküre ederek, bundan sonra daha çok uluslararası etkinliğin İçel'de düzenlenmesini umduklarını belirtti.

3 ülkeden 250'nin üzerinde sporcunun katıldığı yarışmada, 21 Yaş Kadın Elit kategorisinde 1'inci İtalya'dan Adrianne Brandi ve Erkek Elit kategorisinde ise Nisi Giacomo'na oldu.

Yarışmacılara ödüllerini, Uluslararası Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tatiana Kalenderoğlu verdi.

Kaynak: AA