İoc 2020 Olimpiyat Oyunları Teknik Değerlendirme Raporunu Açıkladı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 Olimpiyatları'na aday olan şehirler İstanbul, Tokyo ve Madrid hakkındaki teknik raporu yayınladı.

IOC'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, IOC Asbaşkanı Craig Reedie önderliğindeki değerlendirme komisyonu, 2020 Olimpik ve Paralimpik Oyunları'nın aday şehirlerine gerçekleştirdiği ziyaretler sonucu hazırladığı teknik raporu açıkladı.

Değerlendirme komisyonu, 4-7 Mart tarihlerinde Tokyo, 18-21 Mart tarihlerinde Madrid ve 24-27 Mart tarihlerinde ise İstanbul'u ziyaret etmişti

Reedie, raporun hazırlanmasında hatasızlık, yansızlık ve adil değerlendirme kriterlerine uyduğunu vurgulayarak, "Üç teklifin kalitesinden de oldukça memnunuz. IOC üyelerinin eylül ayında Buenos Aires'te yapılacak seçimlerde çok zorlanacağı bir gerçek" ifadesini kullandı.

3-4 Temmuz tarihlerinde İsviçre'nin Lozan şehrindeki Beaulieu Kongre Merkezi'nde 3 aday şehir, projelerini bir kez daha sunacak. Olimpiyata ev sahipliği yapacak şehir, 7-10 Eylül tarihlerinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenecek 125. IOC toplantısında belirlenecek.

Kaynak: İHA