Bakan Kılıç'ın "seksenler" Dizisindeki Rolü

SAMSUN - MEHMET KUMCAĞIZ - TRT1'de yayımlanan "Seksenler" dizisinde rol alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın dizideki performansına ilişkin yapımcı Birol Güven, "Zaten kameralara ve Türkçeye çok hakim bir insan. Dili çok iyi kullanıyor. Bu becerisinden dolayı oyunculukta hiç zorlanmadı" dedi.

Güven, İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına "Seksenler İstanbul 2020 Olimpiyatlarını destekliyor" sloganıyla destek veren dizide, spor yapan bir genci canlandıran Kılıç'ın rolündeki performansını AA muhabirine değerlendirdi.

Bakan Kılıç'ın tüm dizi senaristleriyle bir toplantı düzenlediğini anımsatan Güven, "Orada bizlere İstanbul Olimpiyatları hakkında bilgi verdi. Bizden destek istedi. Biz de seve seve kabul ettik" diye konuştu.

"Sayın Bakan aslında sporun ve olimpiyatların dizilerde işlenmesini talep etmişti" diyen Güven, "Halkımızı spor yapmaya, yürümeye, hareket etmeye davet etmek istiyordu. Bunu da dizi karakterleri üzerinden yapmak istiyordu ama benim aklıma Bakan Bey'i de dizide oynatmak fikri geldi. Kendisine teklifte bulundum. Birkaç gün düşündü, sonra kabul etti" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç'ın oyunculuğunu değerlendiren Güven, "Zaten kameralara ve Türkçeye çok hakim bir insan. Dili çok iyi kullanıyor. Bu becerisinden dolayı oyunculukta hiç zorlanmadı" diye konuştu.

Birol Güven, dizinin hedefi kitlesinden beklentisine ilişkin şunları söyledi:

"Seksenler dizisini milyonlar izliyor. Bakanımızla onları spor yapmaya yönlendirebilirsek ve İstanbul Olimpiyatları için bir algı ve en azından iyi seyirci olma bilincini oluşturabilirsek amacımıza ulaşmış oluruz"

Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Yasemin Çonka, İlker Ayrık, Serhat Kılıç, Berat Yenilmez ve Mehmet Elmas gibi sanatçıların yer aldığı dizinin Bakan Kılıç'ın rol aldığı bölümü henüz yayınlanmadı. Salı akşamları TRT1'de yayınlanan "Seksenler" adlı dizi, klasik bir Türk ailesi üzerinden seksenli yılları ve o günün değerlerini eğlenceli bir dille anlatıyor.

Kaynak: AA