Sakaryaspor'da Genel Kurula Doğru

SAKARYA - Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Sakaryaspor'un kulüp başkanı Metin Doğrucan, kulübü kurtaracak bütçeye sahip bir yönetim listesi hazırlanması durumunda 4 Temmuz'da yapılacak kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Doğrucan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koltuk sevdasının olmadığını, tek arzusunun yeşil siyahlı takımın bulunduğu durumdan kurtulması olduğunu anlattı.

Sakaryaspor'un kurtuluşu için güçlü bir yönetim oluşturulması gerektiğini vurgulayan Doğrucan, "Selahattin Aydın ile görüştük ve bütçenin önemli olduğunu anlattık. Geçmişte birçok yönetim kurulu oluştu ama hepsi gitti. Biz de bu sıkıntımızı Selahattin Aydın'a anlattık. Bu durum bizim için çok önemli. Artık Sakaryaspor'un bekleyecek zamanı yok. Önemli olan da budur zaten" diye konuştu.

Doğrucan, takımın transfer tahtasını açacak yönetim kurulu karşısında aday olmayacağını vurguladı.

"Kulüp başkanlığı önemli değil, önemli olan Sakaryaspor'un kurtuluşudur" diyen Dğrucan, "Gelecek yönetimin samimi ve şeffaf olmasını istiyoruz. Yıllardan beri kapalı kapılar ardından yönetildi bu takım. Kadromuz çok iyi ve bu kadronun korunması gerekiyor. Planı, programı olmayan kişilere bu takımı teslim edemeyiz. Selahattin Aydın da geçmiş yıllarda bu takıma çok önemli katkılar yaptı. Ona olan sevgi ve saygımızdan dolayı kongre kararı aldık. Şu süreçte paniğe gerek yok" ifadelerini kullandı.

Kongre tarihine kadar görevini en iyi şekilde yapacağını vurgulayan Doğrucan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tek isteğim, Sakaryaspor'u kurtaracak bir bütçenin oluşturulmasıdır. Böyle bir ortamda kesinlikle aday olmam. Aday olmayacağımızı açıklıyoruz ama önemli olan şey bütçenin hazırlanmasıdır. Bu, hazırlanırsa aday olmam.

Sakaryaspor, biz yönetime gelmeden önce sahipsiz kaldı. İki kez kongre oldu ve aday çıkmadı. Bu takıma sahip çıkılması lazım. Şu anda takım için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni yönetime takımı en iyi durumda bırakmak lazım. Yeni yönetim projelerini açıklayıp gelmeli. Böyle bir ortamda benim adaylığım söz konusu olmaz. Yeter ki takımı kurtaracak projelerini hazırlasınlar."

Kaynak: AA