Olimpik Akademi Başkanı Kouvelos’tan Başbakan Erdoğan'a Destek Sözü

Akdeniz Oyunları Genel Sekreteri ve Olimpik Akademi Başkanı İsidoros Kouvelos, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'da yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek sözü verdi.

Akdeniz Oyunları kürek müsabakalarını izlemek ve ödül vermek için Adana’da bulunan, aynı zamanda Yunanistan Eski Başbakanı Konstantin Miçotakis Kouvelos’un oğlu olan ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Kouvelos ile evli bulunan İsidoros Kouvelos, Akdeniz Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasına destek verdiğini söyledi.

Akdeniz Oyunları’nın açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olduklarını anımsatan Kouvelos, “Türklerle her konuda iyi anlaşıyoruz. Özellikle Başbakan Erdoğan’ı beğeniyoruz. Bizim aile Türk dostudur. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Adet ve geleneklerimiz, yemeğimiz, hatta müziğimiz bile birbirine çok yakın. Yunanistan Başbakanlığı yapan babam Miçotakis döneminde ikili ilişkiler çok iyiydi. Bunun süreklilik kazanması gerekiyor. Avrupa Birliği (AB) sürecinde Türkiye’ye her koşulda desteğimiz sürecek. Başbakan Erdoğan İstanbul’a Olimpiyat Oyunları alınmasını çok istiyor. Ona da söz verdim bunu destekleyeceğiz. 2020 için İstanbul’u şanslı görüyorum" dedi.

Akdeniz Oyunları’na hazırlık kapsamında Türkiye’nin tüm tesisleri 2 yılda tamamladığının altını çizen Kouvelos, Türkler'in zeki, heyecanlı ve çalışkan olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"İçel ve Adana’da tesisleri çok beğendim. Ancak, organizasyonda bazı aksamalar gözlemledim. Bunun da kısa sürede hazırlık ve uluslararası müsabaka sayısının yetersizliğine bağlıyorum. Bu tür sorunların da geliştirilerek düzelteceğine inanıyorum. Özellikle Seyhan Baraj Gölü’ndeki kürek ve kano tesislerine hayran kaldım. Adana’daki kürek ve kano tesisleri 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki tesislerden daha çağdaş, kapsamlı ve kullanışlı. Bu tesislerin mimarının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi olduğunu öğrendim. Tesislere girdiğimde hemen Hadi beyle tanıştım. Yarışların ardından yazacağım genel raporda, yurt dışında gördüğü tesisleri Adana’ya uyarlayan ve tesisleri Adana’ya kazandıran Hadi’ye olimpiyat komitesinin teşekkür mektubu göndermesini önereceğim."
Bundan böyle Yunanistan Milli Takımı’nın da bu tesislerden yararlanmasını ve ikili müsabakalar yapılmasını sağlayacağını ifade eden Kouvelos, Adana’da yakın hedefte Avrupa Gençler Şampiyonası, ardından Dünya Şampiyonası’nın yapılması için diğer ülkeleri de etkileyeceğini kaydetti.

Kaynak: İHA