Cimnastikte 3 Madalya

İçel'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda cimnastik erkeklerde Türk Milli Takımı sporcuları, bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya alarak oyunları tamamladı.

İçel Cimnastik Spor Salonu'nda yapılan alet finalleri erkekler halka kategorisinde Eleftherios Petrounias altın madalya kazandı. Milli sporcu İbrahim Çolak müsabakada ikinci olarak gümüş madalya aldı. Çolak, bu başarısıyla Türkiye'ye, Akdeniz Oyunları tarihinde halka kategorisindeki ilk madalyayı kazandırdı. İspanyol Javier Gomez Fuertes ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Paralel bar kategorisinde Ferhat Arıcan 3. olarak bronz madalya almaya hak kazanırken, bu kategoride birinciliği Kevin Antoniotti, ikinciliği ise Ruben Martinez Lopez kazandı.

Barfikste ise oyunları Türkiye altın madalya ile tamamladı. Milli sporcu Ümit Şamiloğlu bu kategoride birinciliği elde ederek altın madalyanın sahibi oldu. İkinciliği Hırvat sporcu Marjio Moznik, 3'üncülüğü de İtalyan Enrico Pozzo elde etti.

Yarışmanın ardından İHA'ya konuşan Milli sporcu İbrahim Çolak, çok mutlu olduğunu belirterek, "Büyüklerde ilk senem ve ilk madalyam. Bu da gerçekten çok onur verici bir duygu. Beni destekleyen herkesin yüzünü kara çıkartmadığım için çok mutluyum. İnşallah bunun da devamı gelir" dedi.

Altın madalya kazanan Ümit Şamiloğlu ise altın madalyayı kazandığı için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Biz tarihimiz boyunca 4 tane madalya aldık. Bugün 3 tanesini çıkardık. Türk Jimnastiği adına çok büyük bir gelişim. 5-10 yıl içerisinde çok daha büyük başarılar gelecek. Yarışmadan önce şunu söylüyorduk. Yaptığımız takdirde madalya bizim. Yapamadığımız takdirde madalya başkalarının diye söyledik. Bu performansı da gerçekleştirdikten sonra da yüksek olasılıkla bizim olduğumuzu anladım. Ama yinede sporcu son notu görmeden rahat edemiyor. Bu oyunlar 2020 Olimpiyatları için iyi bir deneme. Bizim arzumuzda 2020'yi almamızdan yana. Spor kültürünün tam olarak oturması için 2020 önemli" şeklinde konuştu.

Altın madalya kazanan Ümit Şamiloğlu'na madalyasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu verdi.

Kaynak: İHA