Uruguay-Hırvatistan Maçının Ardından

FIFA U20 Dünya Kupası F Grubu’nda Hırvatistan, Uruguay’ı tek golle mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Uruguay Teknik Direktörü Juan Verzeri, “Futbolcularım çok çok iyi çalıştılar. Rakibimizde 6 sarı kart ve zaman çalımı vardı. Maalesef futbolda bu tür sonuçlar olabiliyor. İkinci yarıdaki futbolumuzu herkes gördü. Kondisyon olarak biz onlardan çok daha iyiydik. Bunlar futbolda olabiliyor. İlk yarı ve ikinci yarıda iki farklı maç vardı” dedi.

Hırvatistan Teknik Direktörü Dinko Jelicic ise, maç sonu yaptığı açıklamada, “Turnuvaya güzel bir başlangıç yaptık. İki takım içinde zor bir maç oldu ama kazanmasını bildik. Maçı iki yarı olarak değerlendirmek gerekiyor. İlk yarıda biz, ikinci yarı da Uruguay etkili oldu. İkinci yarıda bizi baskı altına aldılar. İki takımında bir üst tura çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu

Uruguay Teknik Direktörü Juan Verzeri'nin Hırvat oyuncuların oyunu soğuttuğu şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Jelicic, "Profesyonel davranmayan Uruguay oyuncularıydı. Topu dışarı atmadılar. İlk yarıda daha fazla koşsalardı böyle bir şey yaşanmazdı” diye konuştu.

Kaynak: İHA