Paraguay-mali Maçının Ardından

FIFA U20 Dünya Kupası D grubunda mücadele eden Paraguay ile Mali 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından konuşan Paraguay Teknik Direktörü Victor Genes, “Tabi ki en güzel gecemizi geçirdiğimizi söyleyemem. Bugün buradan kazanarak ayrılmayı bekliyorduk. Çok mutlu olduğumu söyleyecek değilim şuanda. Mali iyi mücadele etti. Onların bize karşı sert oyununa karşı cevap veremedik ve maçtan beraberlik ile ayrıldık. Mali’nin çok hızlı hücuma kalktığını biliyorduk ama o kadar hızlı gol bulacağını tahmin etmemiştik. Çok hızlı bir şekilde gol buldular. Bizim onlara hızlı cevap vermemiz, bizim adımıza sevindirici bir durumdu ama bu kadar basit hatalar yaparak gol bulmamamız gerekiyordu kalemizde. Bir dahaki maçlarda bunları telafi etmeye çalışacağız” dedi.

Mali Teknik Direktörü Moussa Keita ise, maça 3 puanla başladıklarını ifade ederek, “Maça çok iyi başladık ilk dakikalarda bir gol bulduk ama maalesef ardından kalemizde bur gol bulduk. Golü kalemizde görmememiz lazımdı. İlk yarıya gol yemeden girseydik, daha iyi olurdu. Paraguay’da birçok şans yakaladı, bizde birçok şans yakaladık. Ama kendi açımdan bakacak olursam, bu maçtan 3 puan bekliyordum, 3 puan almadığımız için üzgünüm” diye konuştu.

Gaziantepli taraftarlarında kendilerine destek verdiklerini kaydeden Moussa Keita, “Gaziantep öncelikle bizim kardeş şehrimiz. Colibali’de Gaziantepspor’da oynadı. ayrıca bende Colibali ile aynı takımda oynadım. Beraber bir çok vakit geçirdik ve benim çok yakın arkadaşımdır. Gaziantep taraftarına çok teşekkür ediyorum. Bu durumdan çok memnunduk. Bizi hiç yalnız bırakmadılar, maç boyunca desteklerini verdiler. ayrıca bu durum bizim Mali ülkemizde de geçerli. Şuan bende bir Gaziantep destekçisiyim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA