Özbekistan Yeni Zelanda’yı Farklı Geçti

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Yeni Zelanda ile Özbekistan karşı karşıya geldi.

Karşılaşma Özbekistan’ın 3-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.
Bursa Atatürk Stadyumu’nda saat 17.00’de başlayan karşılaşmayı Antonia Arias yönetti. Arias’ın yardımcılıklarını Rodney Aquino, Carlos Caceres, dördüncü hakemliğini ise Bakary Gassama yaptı. Özbekistan’ın ilk golünü 14. dakikada Abbosbek Makhstaliev kaydederken, mücadelenin ilk yarısı da bu skor ile sonuçlandı. Mücadelenin 53. dakikasında ise, Igor Sergeev farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

68. dakikada sahneye çıkan Diyorjon Turapov da uzak mesafeden attığı gol ile durumu 3-0’a getirdi. Karşılaşma Özbekistan’ın 3-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Özbekistan bu sonuçla grupta liderliğe yükseldi. Grubun ikinci maçında saat 20.00’de Hırvatistan ile Uruguay karşılaşacak.

BÜLENT ARINÇ'TA İZLEDİ
Öte yandan çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'da bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, FIFA U20 Yaş Altı Dünya Kupası F Grubu ilk maçı olan Yeni Zelanda-Özbekistan karşılaşması için Bursa Atatürk Stadyumu’na geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, karşılaşma öncesi sahaya inerek, her iki takım oyuncuları ve teknik heyete başarı dileğinde bulundu. Bir süre protokol tribününden karşılaşmayı takip eden Arınç, daha sonra stattan ayrıldı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
FIFA U20 Dünya Kupası F Grubu’nun ilk karşılaşması olan Yeni Zelanda-Özbekistan mücadelesine taraftarlar ilgi göstermedi. Çoğunluğunu Özbek taraftarların oluşturduğu yaklaşık bin kişi karşılaşmayı izledi.

Kaynak: İHA