Katar Prensi Tesislere Hayran Kaldı

2020 Olimpiyat Oyunları'nın belirleneceği törende oy kullanacak olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Katar Prensi Veliahtı Sheich-Ahmed Bin Hammad Al-Tani, İçel'e ve Akdeniz Oyunları tesislerine hayran kaldı.

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, geçtiğimiz günlerde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nı izlemek amacıyla kente gelen IOC üyesi Katar Prensi Veliahtı Sheich-Ahmed Bin Hammad Al-Tani ile sabah kahvaltısında buluştu. HiltonSA Oteli'ndeki kahvaltıda Al-Tani'ye İçel ile ilgili bilgiler veren Güzeloğlu, İçel'in oyunlara 18 ay gibi kısa bir sürede hazırlandığına dikkat çekti. Bu kapsamda 11 yeni tesis için 500 milyon TL'nin üzerinde harcama yapıldığını dile getiren Güzeloğlu, ülkemizin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde de iddialı bir konumda olduğunu söyledi.

Akdeniz Oyunları'nın 2020 için bir vitrin olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, oyunların ülkemizle buluşacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Güzeloğlu, kahvaltının ardından Al-Tani'ye 25 bin seyirci kapasiteli İçel Stadyumu'nu gezdirdi. Stadyum başta olmak üzere İçel'de yapılan tesisleri çok beğendiğini aktaran Al Tani, İçel'in çok güzel bir kent olduğunu kaydetti.

Al-Tani 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahibi ülkesi ve kentinin belirleneceği törende oy kullanacak.

Kaynak: İHA