Fıfa Cenk Şahin'i 'yıldız' Seçti

FIFA, U20 Türkiye Milli Takımı'nda oynayan Enver Cenk Şahin’i El Salvador karşılaşmasında gösterdiği performanstan ötürü, maçın yıldızı seçti.

FIFA’nın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “U20 Dünya Kupası’nda Türkiye C Grubu ilk maçında El Salvador karşısında 3-0 kazanarak, turnuvaya etkileyici bir başlangıç yaptı” denildi.

Maçın yıldızı seçilen milli futbolcu Cenk Şahin’in kariyeri ile ilgili bilgilerin de verildiği yazıda, “Şahin futbola doğup büyüdüğü Zonguldak’ta başladı.

İlk olarak Zonguldak Belediyesi’nin gençlik akademisinde, sonra Zonguldakspor’da forma giydi. Şu anda ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da oynayan Cenk’in 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye-El Salvador maçının ardından 'fifa.com’a konuşan Şahin, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptıklarını vurgulayarak, “Gollerimden ve asistimden dolayı çok mutluyum. Buradaki hedefim; takımıma daha fazla katkı yapmak. Salih Uçan’la da 3 yıldır arkadaşız. Hem saha içinde hem de saha dışında çok yakın bir iletişimiz var. Umuyorum ki gelecekte de böyle devam ederiz” dedi.

Türkiye U20 Teknik Direktörü Feyyaz Uçar da Şahin hakkında yaptığı konuşmasında, “Biz Cenk’le U19 takımından beri birlikte çalışıyoruz. Ben bir buçuk yıl önce bu göreve geldiğimden beri Cenk düzenli olarak forma giyiyor. Benim Cenk ile ilgili tek endişem geçen yıl kendi kulübünde fazla şans bulamaması” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA