1. Uluslararası Tekvando Şenliği

EDİRNE - İpsala ilçesinde düzenlenen 1. Uluslararası Tekvando şenliğine Türkiye, Yananistan ve Bulgaristan'dan 200 sporcu katıldı.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Spor Salonu'nda düzenlenen şenlik öncesi yaptığı konuşmada, tüm Uzak Doğu sporlarında, farklı bir disiplin olduğunu söyledi.

Uzak Doğu sporlarının sporculara disiplini ve erdemi aşıladığını belirten Gürbüz, "Bugün bu şenliğimize yalnız Türkiye'den değil, Yunanistan ve Bulgaritan'dan da sporcular katıldı.

Tekvando aracılığıyla 3 ülke arasında barış, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Bu sporun İpsala, Keşan, Enez, Edirne, Kırklareli'de yayılmasını sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ise İpsala Belediyesi ve İpsala Kaymakamlığının ortaklaşa organize ettiği şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti.

Karagöz, Bulgaristan ve Yunanistan'ın da katılımıyla uluslararası boyuta taşınan şenliğin kardeşliği ve barışı simgelediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından sporcuların sergilediği gösterilere, vatandaşlar ilgi gösterdi. Gösterilerin ardından şenliğe katılan tüm sporculara madalya ve katılım belgesi verildi.

Kaynak: AA