Kars'ta Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Desteği

KARS - Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Burhan Taş, "Toplum sporunun amacı toplumun her kesimine spor yaptırmaktır. Zirve sporunu amacı da yarışmalarda başarıya ulaşmaktır" dedi.

Kars'ta, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce alınan spor malzemelerinin amatör spor kulüplerine dağıtım töreninde konuşan Taş, gençleri değişik branşlarda spora yönlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sporun belli bir disiplin içerisinde öğretmen ve antrenör yönetiminde gerekli araç ve gereçlerin bulunduğu tesislerde yapıldığını dile getirerek Taş, "Sporda 2 temel hedef vardır, toplum ve zirve sporu. Toplum sporunun amacı toplumun her kesimine spor yaptırmaktır. Zirve sporunun amacı da yarışmalarda başarıya ulaşmaktır" diye konuştu.

Taş, spor malzemelerinin alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm amatör sporculara başarılar diledi.

Vali Eyüp Tepe de bu desteğin bundan sonra yapacaklarını göstermek adına bir başlangıç olduğunu ifade ederek, gerek valilik olarak gerek il özel idaresi olarak gerekse devlet olarak imkanlar dahilinde amatör sporlara destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

17. Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'de yapıldığını anımsatan Tepe, "3 bin sporcuyu ağırlıyoruz. Hepsi amatör sporlarla başlamış ve bugün kendi branşlarında ülkelerini temsil edecek seviyeye gelmişler. İnşallah sizleri de bu tür şampiyonalarda, olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında Kars'ımızı ve ülkemizi temsil ediyorken görmek bizim için en büyük mutluluktur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Tepe, Taş, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, amatör spor kulüplerinin başkanlarına malzemeleri teslim etti.

Kaynak: AA