İoc Başkanı Rogge: 'dünyanın Gözü Mersin'de'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacgues Rogge, dünyanın gözünün İçel'de olduğunu ifade ederek, "17. Akdeniz Oyunları'nın İstanbul'un adaylığına etki edeceğini düşünüyorum.

Başarılı geçen oyunlar, adaylık sürecinde iyi bir etki bırakacaktır" dedi.

Akdeniz Oyunları'nı takip etmek için İçel'e gelen IOC Başkanı Jacgues Rogge, yaptığı açıklamada organizasyonun muhteşem bir açılış töreniyle başladığını ifade ederek, "Burada çok güzel işlere imza atılıyor. Dünya'nın gözü İçel'de" şeklinde konuştu.

İçel’den övgüyle söz eden Rogge, özellikle müsabakaların çok sayıda seyirci tarafından takip edilmesinin, olimpik ruhun kentte hayat bulduğunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Gerek açılış töreninde gerekse müsabakalarda tribünlerin tamamına yakınının dolmasının etkileyici olduğunun altını çizen Rogge, "17. Akdeniz Oyunları sayesinde İçellilerin spora ne kadar yakın olduğunu kısa sürede öğrenme fırsatı buldum. Umuyorum ki açılış törenindeki görkem, müsabakalarda da devam eder ve İçel, 30 Haziran 2013 tarihinde de muhteşem bir kapanış törenine ev sahipliği yaparak oyunları tamamlar” ifadelerini kullandı.

Sadece 18 ayda inşa edilen tesislerin önemli bir başarının ürünü olduğunu belirten Rogge, oyunlara hazırlık sürecinde yer alanların azimle çalışarak İçel’de bir Türk mucizesine imza attığını dile getirdi

Bu yılın Eylül ayında açıklanacak olan 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için aday olan İstanbul’un sürecini de değerlendiren Rogge, "17. Akdeniz Oyunları'nın İstanbul'un adaylığına etki edeceğini düşünüyorum. Başarılı geçen oyunlar, adaylık sürecinde iyi bir etki bırakacaktır. Bu yüzden şu anda tüm dünyanın gözü burada" diye konuştu.

Kaynak: İHA