Halil Mutlu'den doping açıklaması

MERSİN - Halter Federasyonu Asbaşkanı Halil Mutlu, halterdeki doping olaylarına ilişkin, "Olumsuzlukları konuşmak yerine bugün yarışan ve bundan sonraki yarışacak olan arkadaşlarımıza dua edelim" dedi.

Eski olimpiyat ve dünya şampiyonu milli halterci Mutlu, 17. Akdeniz Oyunları kapsamında halter müsabakalarını izlemek için geldiği Erdemli ilçesinde, doping olaylarıyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olay nedeniyle üzüldüğünü anlatan Mutlu, "Bu konuda başkaları herhalde gerekli açıklamaları yapmıştır. Benim söyleyebileceğim sadece şu; üzülüyoruz. Bir şekilde bu doping olayının önüne geçmemiz gerekiyor. Zamana ihtiyaç var. Şu anda bunları konuşmak doğru değil. Ülkem adına çok üzülüyorum. Bunlarla ilgili yapılması gereken çok şey var aslında. Ama şu andaki amacımız, bu yarışmayı daha az eksiklerle atlatmak" diye konuştu.

"Halterdeki olumsuzlukları konuşmak yerine bugün yarışan ve bundan sonra yarışacak olan arkadaşlarımıza dua edelim" diyen Mutlu, şöyle devam etti:

"Doping konusunda üzülüyoruz. Çünkü biz bu sporu gençlerimizin yapması için buradayız. Biz bu gençlerimizi kaybetme noktasında değiliz. Ama bir şeyleri doğru yapmadığımız ortada. Bizim bir şeyler üretmemiz lazım. Geçmişi bırakmamız lazım. Önemli olan, bizler ne yapıyoruz? İşte bizler ne yapıyoruz kısmını da oyunlardan sonra konuşacağız."

Kaynak: AA