Eskişehirspor Kulübü Olağan Genel Kurulu

ESKİŞEHİR - Eskişehirspor Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulu başladı.

Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başlanan genel kurula, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ve başkan adayı Mesut Hoşcan ile delegeler katıldı.

Divan başkanlığına oy çokluğuyla Necat Banaz, başkanvekilliğine İbrahim Yaşar Dedelek seçildi.

Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, Eskişehirspor'un Anadolu futbolunun önderlerinden olduğunu belirterek, kırmızı-siyahlı takıma yakaşır bir olağan genel kurul olması dileğinden bulundu.

Eskişehirspor tanıtım filminin ardınadn yönetim kurulu ve bütçe ibra edildi.

Kulüp Başkanı Ünal ise Eskişehirspor'un, 48'inci kuruluş yıl dönümünü de bugün kutlayacağını hatırlattı.

"Eskişehirspor takımı, hiçbir İstanbul takımın arka bahçesi değildir" diyen Ünal, şöyle konuştu:

"İşimiz profesyonel takım yönetmektir. Tarihimiz boyunca, 48 yıldır bu takım en üst düzeyde temsil edilmektedir. Bu takım, hep ilkleri yaptı. 13 yıldır bu kulübe hizmet ediyorum. Eskişehirspor vefayı bilmezse, büyüklerine saygı duymazsa, tarihiyle övünmezse, dünü olmayanlarla geleceği konuşmanın anlamı yok. Alt yapıdan oyuncu yetiştirip, artık dünya kulüplerine oyuncu pazarlayacak hale gelmezseniz olmaz. Bugün, sadece ve sadece 27 milyon lira borçla huzurunuza çıktım. Bugün, 722 arkadaşımız oy kullanacak. Eskişehirspor takımı, gelecekte dünya futboluna entegrasyonunu sağlayacaktır. Eskişehirspor, Türk futbolunun önderidir. Türk futboluna model olacak bir takımız. Eskişehirspor forması giyen ve takıma emeği geçenleri unutmayacağız. Biz, Anadolu'nun ortak aşkı ve sedasıyız."

Ünal, Eskişehirspor'u ikinci ligden 15 milyon lira borçla devr aldığını, bugün kırmızı-siyahlı kulübün elinde 50 milyon avro değerinde takımın bulunduğunu bildirdi.

Eskişehirspor'un bu sezon Spor Toto Süper Lig'i 8'inci sırada bitirdiğini anımsatan Ünal, "Eskişehirspor tarihinde ilk kez seçimli genel kurul yapıyor. Eskişehirspor'a 13 yıl hizmet ettim, bu takım benim çocuğum gibi. Eskişehirspor'un 50. yılında takımı yalnız bırakmamak için tekrar aday oldum. Ancak 3 yıl sonra Eskişehirspor'un ne başkanı olacağım ne de yöneticisi olacağım. Bu takımın sadece hizmetkarı olacağım. Kazanan Eskişehirspor olacak" diye konuştu.



-"Anadolu'nun yıldızı ve efsanesiyiz"

Başkan adayı Mesut Hoşcan da herkesin tek sevdasının Eskişehirspor olduğunu vurguladı.

Alt yapıyla ilgili çok önemli düşüncelerinin olduğunu anlatan Hoşcan, şöyle devam etti:

"Burada bir özerklik sağlayacağız ve kurumsallaşacağız. Tüm amatör takımları, Eskişehirspor'un alt yapısı olarak göreceğiz. Anadolu takımlarının futbolcu fabrikası ancak o zaman oluruz. Eskişehirpor'a yapılan her hizmet başımızın tacıdır. Bu işe inandık ve bu yolda devam edeceğiz. Bu değişime izin verecek sizlersiniz. Eskişehirspor'un her kongresi, çok güzel geçmiştir. Bu kulübü, kurulduğu günden bugüne getiren herkese şükranlarımı sunuyorum. Eskişehirspor, hiçbir İstanbul takımının arka bahçesi olmayacak. Kendi değerlerimize sahip çıkacağız. Anadolu'nun yıldızı ve efsanesiyiz. Her şey çok daha iyi olacak. Yarın bu takımın başına, takımı zirveye götürecek taş gibi, kaya gibi bir hoca gelecek ve takımı şampiyonluğa götürecek."

Toplam 4 sandıkta gerçekleştirilen seçimde, 722 delege saat 17.00'a kadar oy kullanabilecek.

Kaynak: AA