Avrupa Masa Tenisi Kupaları Rusya ve Polonya'ya

Türkiye'de ilk kez Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 6. Üniversiteler Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaları törenle verildi.

Şampiyonaya Rus sporcular başarıları, Alman sporcular ise centilmenliği ile damga vurdu.
BEÜ merkez kampüsü spor salonunda 21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen 6. Üniversitelerarası Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’nda Rusya 11 adet kupa ve 11 adet madalya elde ederken, Polonya 8 kupa ve 8 madalya, Almanya ve Fransa ise birer kupa ile madalya kazandı. 11 ülkeden 28 farklı önemli üniversite ve 120’yi aşkın sporcunun katıldığı masa tenisi müsabakaları, kadınlar takım şampiyonluğu kategorisinde, birinci Kazan Volga Üniversitesi (Rusya), ikinci Varşova Üniversitesi (Polonya), üçüncülüğü ise Nottingham Üniversitesi (İngiltere) ile Çzestochowa Üniversitesi (Polonya) paylaştı.

Erkekler takım kategorisinde, birinci Rzeszow Üniversitesi (Polonya), ikinci State Üniversitesi (Rusya), üçüncüler ise Orenburgstet (Rusya) ve Koblenz-Landau (Almanya) oldu. Çift Bayanlar kategorisinde birinciliği Rusya-Kazan Volga Üniversitesi’nde Lebedeva Victoria- Saveleva Antoninh, ikinciliği yine Kazan Üniversitesi’nden Sharipova Elza -Vlasova Olga, üçüncülüğü ise Polonya Varşova Üniversitesi’nden Ren Bingran-Dominika Dobrovska ve Fransa Politiers Üniversitesi’nden Paguverean Elise-Sanchez Cecile elde etti. Çiftli erkekler kategorisinde ise birinci Rusya Devlet Üniversitesi’nden Merzlikin Taras-Baibulden Andrey, ikinci Rusya Orenburg Devlet Üniversitesi’nden Timin E-Zharko Oleg, ücüncü İngiltere Nottingham Trent Üniversitesi’nden Chris Doran-Emran Hussain, Polonya Rzeszow Teknoloji Üniversitesi’nden Lewandowski Tomasz-Dobrovski Michal oldu.

Şampiyonanın son gününde, müsabakaların yapıldığı salonda ödül töreni düzenlendi.

Bireysel müsabakalarda başarı gösteren sporcular ile şampiyon olan takımlara kupa ve madalyaları, BEÜ Rektör Yardımcısı Haluk Güven, BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Mustafa Gümüş, EUSA (Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu) Temsilcisi İvana Ertlova, Eusa Masa Tenisi Teknik Delegesi Andrezej Hrehorowicz tarafından verildi.

ALMANLARDAN FAİR PLAY ÖRNEĞİ
Bu arada, Almanya Ulm Üniversitesi’nden Paula Troul ve Münster Üniversitesi’nden Cristina Tweler, müsabaka saati gelmesine rağmen salona gelmeyen Rus rakipleri Saveleva Antoninh ve Vlsova Olga’yı yaklaşık 45 dakika beklemişti. Kurallara göre hükmen galip olma imkanı bulunan Alman sporcular, buna rağmen 45 dakika sonra gelen rakipleri ile maç yapmayı tercih etmiş ve elenmişti. Bunun üzerine Rus sporcular, yanlarında getirdikleri çikolataları kendilerine oynama şansı tanıyan Alman sporculara hediye etti. BESYO Müdürü Mustafa Gümüş, fair play davranışı sergileyen Alman sporculara, federasyon adına vereceği çiçek buketini Rus tenisçi Antoninh tarafından verilmesini istedi. Antoninh da, yendiği Alman rakibine çikolatayla birlikte çiçek vererek teşekkür etti. Sporcu Antoninh, rakibinin kendisini 45 dakika beklediğini söyleyerek, gösterdiği saygı nedeniyle teşekkür etti. Alman sporcular, oyunun kurallarına göre oynanması gerektiği konusunda mesaj verirken, elenmelerine rağmen beklemekten pişman olmadıklarını söyledi.

Alman sporcular, fair play çağrısında bulundu.

Kapanış seremonisinde konuşan BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven, “11 Avrupa ülkesinin 28 büyük üniversitesindeki 120 sporcu ve yöneticiyi Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi’nde konuk etmekten büyük mutluluk duyduk. En iyi şekilde ağırlama ve konaklama imkanı sağladık. Umarım, Zonguldak’tan Türkiye’den güzel anılarla uğurlayacağız. Bize çok keyifli maçlar izlettiler. Centilmence yarıştılar. Barışın ve dostluğun kazanmasını sağladılar” dedi.

EUSA Temsilcisi Ertlova, ise dereceye giren sporcuları tebrik ederken, gösterilen ev sahipliği nedeniyle Üniversite yetkililerine teşekkür etti.

Çalınan EUSA marşının ardından sonraki kupalara kadar EUSA bayrağı Federasyon temsilcisi Ertlova’ya teslim edildi. Programda hakemlere ve görev alan federasyon temsilcilerine ve komisyon üyelerine de teşekkür plaketi verildi.

Sporcuların çalınan Türk müzikler eşliğinde derecelerini kutlaması ile seremoni tamamlandı.

Kaynak: İHA