Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Şike Duruşması Başlıyor

UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilen Fenerbahçe ve Beşiktaş iki gün boyunca İsviçre'de savunma yapacak. Bugünkü duruşmada ilk savunma Beşiktaş'ın...

UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilen Fenerbahçe ve Beşiktaş iki gün boyunca İsviçre'de savunma yapacak. İki kulüp de TFF tarafından şike iddiaları ile ilgili süreç hakkında kararların verildiğini ve anayasal dayanağı bulunan Tahkim Kurulu'nca da onaylandığının altını çizecek. F.Bahçe'nin dosyasında ayrıca Avrupa'daki bazı örnekler de yer alacak. Montpellier forması giyen Belhanda'nın, Ajaccio maçında kullandığı ve kaçırdığı penaltının yanısıra geçen sezon oynanan Lyon-Dinamo Zagreb maçı da Disiplin Kurulu'na görüntülü sunulacak.

Türk Futbolu için en uzun hafta sonu bugün başlayacak. UEFA Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios'un Disiplin Kurulu'na sevk ettiği Fenerbahçe ve Beşiktaş, 24 saat içinde duruşmaya çıkacak ve yüz yüze savunmalarını yapacaklar. İki kulüp de öncelikle TFF tarafından şike iddiaları ile ilgili süreç hakkında kararların verildiğini ve anayasal dayanağı bulunan Tahkim Kurulu'nca da onaylandığının altını çizecek.

UEFA'nın Nyon'daki merkezinde bugün ilk olarak Beşiktaş ter dökecek. Başkan Fikret Orman ve beraberindeki heyet dün sabah İsviçre'ye gitti. Yeni yönetimine aldığı yönetici Melih Sami Esen, kulüp avukatı Emin Özkurt ve birçok yabancı avukatla birlikte İsviçre'nin yolunu tutan Orman, kurula İngilizce bir konuşma yapacak. Bir sene önce maddi anlamda verilen sözleri tuttuklarını anlatacak olan Fikret Orman'ın, şike konusunda ise Beşiktaş'ın hiçbir çabasının olmadığını söyleyeceği belirtildi. Tapelerdeki konuşmalara da dayanarak savunma yapması beklenen Orman, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun kesinlikle şike girişiminde bulunmadığını delillerle ispatlamaya çalışacak.

FENERBAHÇE MAÇLARI İZLETECEK
Bir gün sonra UEFA'nın karşısına çıkacak olan Fenerbahçe de sıkı bir savunma hazırladı. Savunmanın önemli bir parçasının kulübün şike ve teşvikle suçlandığı maçlarla ilgili olduğu öğrenildi. Yönetim bunun için görsel bir sunumda bulunacak. Duruşmada bu maçların kritik anlarının kısa özetleri gösterilecek. Ayrıca dosyada bu maçların 90 dakikalık özetleri de yer alacak. Bu maçların dosyada yer almasının amacı ise şike ve teşvik eylemine ilişkin bir şüphenin olmaması. UEFA yetkililerine “şike ya da teşvik varsa maçı izleyin, siz karar verin” denecek.

AVRUPA'DAN ÖRNEKLER GÖSTERİLECEK

Dosyada ayrıca Avrupa'daki bazı örnekler de yer alıyor. Montpellier forması giyen Belhanda'nın, Ajaccio maçında kullandığı ve kaçırdığı penaltının yanısıra geçen sezon oynanan Lyon-Dinamo Zagreb maçı da örnek olarak sunulacak. Lyon, deplasmanda geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda attığı 7 golle maçı kazanmış ve gerekli averajı elde ederek Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmıştı. Maçtan önce bazı Zagrebli futbolcuların bahis oynadığına dair iddialar ve belgeler ortaya çıksa da UEFA, bu konuyla ilgili bir soruşturma açmamıştı.

AVUKATLAR ORDUSU


Fenerbahçe, İsviçre'ye kalabalık bir avukat topluluğu ile gidecek. Kulübün savunmasını Alman avukat Dirk Rainer Martens ile yönetim kurulu üyesi avukat Tolga Deniz Aytöre yapacak. Bu isimlerin yanısıra yine kulübün çalıştığı uluslararası avukatlar ile kişileri savunacak avukatlar da duruşmada hazır bulunacak. Duruşmada 10'dan fazla avukatın Fenerbahçe'yi ve sevkedilen yöneticileri savunacağı ifade edildi.

İki gün boyunca iki kulübü dinleyecek olan UEFA'nın 24 Haziran'dan itibaren ay sonuna kadar konuyla ilgili kararını açıklaması bekleniyor.