Ata Savunma Sanatı Türkiye Şampiyonası'nda Konya'ya 7 Birincilik

KONYA - Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ata savunma sanatının, geçmişte ecdadın yapmış olduğu davranışların, günümüze daha teknik ve daha modern bir şekilde yansıması olduğunu söyledi.

İstanbul Çatalca'da gerçekleşen Ata Savunma Sanatı Türkiye Açılış Şampiyonası'na Sarayönü'nden katılan ve Konya'ya 7 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülükle dönen sporcular, Gürsoy'u makamında ziyaret etti.

Gürsoy, ziyarette yaptığı konuşmada, ata savunma sanatının mesleği ve güzel ahlakı öğrenmenin yanında, dışardan gelecek tehlikelere karşı bireyin kendisini savunması anlamına gelen bir spor olduğunu ifade etti.

Bu sanatın, başkalarını dövmek yada güç gösterisinde bulunmak için kullanılmadığını belirten Gürsoy, "Ata savunma sanatı, geçmişte ecdadımızın yapmış olduğu davranışların günümüze daha teknik ve daha modern bir şekilde yansımasıdır" dedi.

Ata savunma sanatının, daha çok dışardan gelecek art niyetli saldırılara karşı savunma amaçlı kullanılan bir spor olduğunu aktaran Gürsoy, günümüzde, eğitim ve sporun iç içe devam etmesinin artık ihtiyaç haline geldiğini dile getirdi.

İmkanlar olsa da olmasa da başarılı olmak için en önemli şeyin özverili bir şekilde çalışmak olduğunu belirten Gürsoy, "Önemli olan yapılan işi sevmektir. Bu başarıyı yaptığınız işe olan saygının ve güvenin neticesi olarak algılıyoruz. Gayretlerinizden dolayı sizi kutluyorum" diye konuştu.

Gürsoy, konuşmaların ardından sporcuları tebrik ederek hediye takdim etti.

Kaynak: AA